Siniša Mihajlović
Foto: EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Siniša Mihajlović, srpski trener, imao je zamerke na rad selektora Italije Roberta Manćinija jer nije koristio Roberta Sorijana, fudbalera Bolonje, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Trener Bolonje je istakao da je Sorijano sva tri meča kvalifikacija za Mundijala odgledao sa tribina, te da mu se to nimalo nije dopalo.

PROČITAJTE JOŠ

„Da je selektor pažljivo pratio mečeve Bolonje ne bi ga pozvao da tri meča bude na tribinama, to nisam očekivao. Sorijano je dokazao da je ove sezone najbolji italijanski vezista, po golovima, asistencijama, po tome kako je igrao za Bolonju. Video sam neke koji su odigrali dva meča do sada, i dobili su minutažu, a on nije igrao ni minuta. Bilo bi bolje da je ostao sa nama da trenira“, kaže Mihajlović.

Upravo je kod Manćinija Mihajlović započeo trenersku karijeru nakon što su u Laciju bili saigrači. Ipak, nije se tu zaustavio sa kritikama.

„Da li bi Sorijano igrao da je igrač nekog drugog tima? Ne znam, pričam kao trener Bolonje i prijatelj Mančinija, ali to mi se nije dopalo. Nije u redu. Nije da Sorijano treba da igra zato što ja to kažem, već zato što zaslužuje“.

Istakao je i šta bi sam uradio da se našao na mestu ovog igrača.

„Dajte mu bar satisfakciju da zaigra, a ne da tri puta bude na tribinama, dao je devet golova, ima nekoliko asistencija. Barem 10-15 minuta da nešto pokaže. Ako neko zasluži, oda je sa pravom u timu. On ima 30 godina, nije klinac, mogao je makar jednom da bude na klupi. Da sam bio na mestu Sorijana, otišao bih odatle, vratio se kući, uz sav respekt prema Mančiniju i Italiji. Smeta meni, mogu misliti kako je sada njemu“, zaključio je trener Bolonje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar