Novak Đoković se čudi, začuđen
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Aleksander Bublik smatra da Novak Đoković predvodi Udruženje teniskih igrača (PTPA) samo kroz govore, ne i kroz akciju. Objašnjava da ATP nije savršen, ali da je na strani krovne organizacije.

Nedavno je Đoković sa Pospišilom započeo da govori protiv Andree Gaudenzija, predsednika ATP organzicije.

PROČITAJTE JOŠ

Brojni izveštaji govore da je upravo Gaudenzi prišao Kanađaninu nakon što je on pokušao da se bori za veća prava igrača.

Svoje viđenje situacije koja preti da podeli tenis izneo je u Bublik, koji je jasno podvukao da nije na strani srpskog tenisera.

„Pa, video sam samo snimak kada je Vasek pokušao da tuži ATP ili šta god da je govorio. Nisam sa PTPA ili kako god da se to zove. Hoću reći nijedna organizacija nije savršena i naravno, mislim da možemo da budemo i bolji, ali na kraju dana ATP nam zarađuje novac. Ne mogu zaista da kažem više od toga jer nisam sa Novakom i nisam sto odsto sa ATP, samo pokušavam da zaradim za život“, rekao je Bublik.

Smatra da nedostaje akcija kada je u pitanju PTPA.

„Ako zađemo u sve to, zamislite da pričamo jer sam bio tamo kada je PTPA osnovan. Bio sam sa tom grupom i mnogo se pričalo, pokušali su toliko stvari, ali ništa nije učinjeno, svi znaju to. U suštini, sve je ostalo na priči u ovom trenutku, nisam video da se bilo šta dešava.“

Aleksander Bublik prozivka
Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Odlučio je da ostane pasivan i da se ne bori za prava, već da samo iskoristi eventualnu dobit.

„Samo želim da igram tenis, da uživam u životu i da znam da uživam u onome što zarađujem i naravno, ako mi Novak obezbedi da zarađujem više reći ću mu: Hvala. Ali, neću da se borim za to. Ako se oni bore to je dobro. Mislim, ja sam više na strani ATP jer barem sada igramo i znate da vam je ponekad potreban dobar posao, ponekad i loš.“

Podsetio se i perioda pre dve godine i istakao da „ne želi da grize ruku koja ga hrani“.

„Mislim da smo ranije zarađivali dobar novac. Kao u 2019. godini kada sam igrao na 12 događaja i zaradio 900.000 dolara. Mislim to je otprilike u redu. Naravno nije kao hokej i ne igramo fudbal, ali nas na kraju dana ATP hrani i ne želim da ulazim u to jer ne vidim bilo šta za šta Novak ili Vasek  mogu da tuže ATP i da zaista dobiju nešto“, završio je Bublik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar