Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dosadašnji vezista Crvene zvezde Marko Stamenić karijeru će nastaviti u novom klubu, objavili su grčki Olimpijakos i engleski Notingem Forest.

Zvezda je realizovala Stamenićev odlazak u Premijer ligu, koji je pre nekoliko dana najavio generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić.

PROČITAJTE JOŠ:

Terzić je rekao da bi srpskom klubu trebalo da pripadne oko pet i po miliona evra na ime transfera, za fudbalera koji je odmah otišao iz Notingem Foresta na pozajmicu.

Stamenić će karijeru isprva nastaviti u Atini i Zvezdinom bratskom klubu iz kog je lani došao In Bom Hvang, pošto je sa Englezima potpisao ugovor na pet godina.

I Olimpijakos je stoga predstavio igrača sa Novog Zelanda, koji je 15 puta oblačio dres nacionalnog tima i 35 puta igrao za Zvezdu.

Prošle sezone je na 35 utakmica u svim takmičenjima dao i dva gola i podelio jednu asistenciju. Imao je i četiri meča u sklopu evropskih takmičenja.

Ipak, utisak je da nije zadovoljio apetite zbog kojih je inicijalno doveden, a Grci bi trebalo da ga zadrže do godinu dana koliko traje pozajmica za 22-godišnjeg igrača.

Stamenić je pre odlaska u Notingem Forest imao opciju da ode i u Koventri, ali nije prihvatio taj posao.

„Dogovorili smo sve, ali nismo potpisali ugovor sa Koventrijem zato što igrač nije prihvatao da ide u Čempionšip. Izričita želja mu je bila Premijer liga Engleske i javio se klub. Pregovarali smo i nadam se da ćemo sutra potpisati sve za transfer od pet i po miliona evra“, rekao je Terzić pre nekoliko dana.

BONUS VIDEO: Fudbal EURO 2024 – reprezentacija Srbije, trening posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar