Marko Lazetić Foto:Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Bivši fudbaler Crvene zvezde dobio je svojih pet minuta, Marko Lazetić debitovao je za sedmostrukog evropskog prvaka u polufinala Kupa Italije, u porazu od Intera (3:0), uz podatak za pamćenje.

U „Derbiju de la Madonina“ je dobio nešto više od pet minuta. Mladi srpski napadač je na teren ušao u 86. minutu umesto Leaa i zabeležio prvi nastup u dresu Milana od kada je u januaru prešao u Kalčo.

Marko Lazetić je stigao u slavni italijanski klub u transferu vrednom četiri miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

„Srećan sam zbog mog debija, ali istovremeno sam tužan zbog rezultata. Vratićemo se jači“, napisao je Lazetić na društvenim mrežama nakon debija.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde svakako će pamtiti ovu utakmicu do kraja života, bez obzira na ubedljiv poraz njegovog kluba koji će se sada u potpunosti okrenuti trci za titulu.

Lazetić je svojim ulaskom u igru postao prvi fudbaler iz Srbije koji je zaigrao za Milan u istoriji kluba koji je osnovan 1899. godine.

Dok je postojala SFRJ, crnogorski as Dejan Savićević je dobio nadimak Genije i stekao status legende slavnog italijanskog kluba, sa kojim je i pokorio Evropu.

Marko Lazetić Foto:Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

PROČITAJTE JOŠ

Što se tiče Lazetića, ove sezone je pre transfera života dao svega jedan gol na 14 utakmica u dresu Crvene zvezde i najčešće je ulazio sa klupe.

Na Marakanu će od njegovog prelaska stiću četiri miliona evra, uz bonuse – 500.000 evra ukoliko Milan igra Ligu šampiona dok je Lazetić u klubu, 250.000 kada odigra 10 mečeva i još toliko kada upiše 20 utakmica za sedmostrukog prvaka Evrope.

Ujedno, 10 odsto od naredne prodaje Milan može da poništi u narednih godinu dana za 500.000 evra.

Marko Lazetić je sa 16 godina i deset meseci treći igrač na listi najmlađih debitanata Crvene zvezde. Na prvom je i dalje vezista Ivan Ilić (16 godina i 18 dana), sada igrač Verone, a odmah posle njega je Milko Đurovski (16 godina i 43 dana).

BONUS VIDEO Liverpul – Mančester junajted 4:0, pogledajte sve golove

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar