Bibras Natho, Foto: Starsport

Nastavlja se borba za titulu.

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Čukaričkog sa 3:1 (1:0) u okviru drugog kola plej-ofa Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Strelci za crno-bele su bili Natho u 19. minutu iz penala, Vujačić u 49. i Rikardo u 52, dok je strelac za Čukarički bio Kovač u 61. minutu.

Ovom pobedom Partizan je zadržao šanse za titulu pošto i dalje zaostaje dva boda za večitim rivalom koji je bio ubedljiv protiv ekipe TSC-a sa 4:0.

Igrač utakmice je bez ikakve dileme bio izraelac Natho. On je prvo iznudio jedanaesterac koji je potom i realizovao, a zatim u drugom poluvremenu izveo slobodan udarac koji je prethodio golu Vujačića i asistirao Rikardu kod trećeg gola.

Počeo je meč u žestokom ritmu i delovalo je da bi mogli da imamo spektakularan meč. Već u drugom minutu je posle kornera Rikardo umalo savladao Mićovića, ali je golman Čukaričkog u poslednjem trenutku zaustavio loptu na gol liniji.

Čukarički se brzo oslobodio pritiska i već u petom minutu zapretio. Kovač je dobro probio i ušao u kazneni prostor nakon čega je iznudio korner, a posle udarca sa ugla još jedno mogao da ugrozi gol Partizana.

Nakon toga usledilo je potpuno zatišje i prava uspavanka koju je prekinuo Natho. Posle sjajne akcije domaćih, Izraelac je natrčao na loptu i šutirao sa oko 15 metara, ali je njegov udarac Drezgić zaustavio rukom i sudija je pokazao na belu tačku. Natho je bio siguran i postigao svoj 20 gol iz penala u dresu Partizana iz isto toliko pokušaja.

Do kraja prvog poluvremena nismo videli mnogo uzbuđenja, ali je zato u nastavku bilo izuzetno zanimljivo.

Partizan je već u 47. minutu posle loše reakcije odbrane rivala duplirao prednost. Natho je ubacio loptu u kazneni prostor, Rakonjac nespretno dodao Vujačiču koji je sa pet metara ubacio u mrežu.

Samo tri minuta kasnije, na scenu je stupio Rikardo. Natho je ponovo sjajno pronašao put i poslao pas ka napadaču crno-belih koji preciznim udarcem uz pomoć stative trese mrežu rivala.

Delovalo je da će to biti dovoljno Psrtizanu da reši meč ali je Čukarički uspeo da smanji rezultat i unese malo neizvesnosti.

Posle jedne tralljave akcije ekipe sa Banovog brda, spetljao se Saničanin i namestio idealnu loptu Kovaču koji koristi poklon i smanjuje rezultat.

Imao je solifnu šansu Čukarički do kraja meča da unese još drame, ali nisu uspeli da postignu i drugi gol, pa je Partizan tutinski priveo meč kraju.

Partizan – Čukarički 3:1 (1:0)

(Natho 19p. Vujačić, Rikardo 52 – Kovač 61)

Stadion: Partizana, Sudija: Dejan Trifković.

Partizan:  Stevanović – Miljković, Vučačić, Saničanin, Lutovac, – Zdjelar, Jojić – Menig (od 60. Holender), Natho (od 77. Jevtović), Terzić (od 60. Jović) – Rikardo (od 84. Milovanović).

Čukarički: Mićović – Stevanović, Šapić, Drezgić (od 84. Puškarić), Tošić – Kovač (od 84. Kembel), Mijailović – Belić (od 62. Lukić), Ndijaje (od 77. Ergelaš), Savić (od 77. Čolić) – Rakonjac.

Superliga plej-of 2. kolo

TSC – Crvena zvezda 0:4 (0:1)

(Ivanić 16, 64, 67, Ben 72)

Partizan – Čukarički 3:1 (1:0)

(Natho 19p, Vujačić 48, Rikardo 52 – Kovać 61)

Napredak – Radnički Niš

Standings provided by SofaScore LiveScore

Partizan - Čukarički 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar