Foto: REUTERS/Jasen Vinlove/Guliver

Defanzivac Napolija Nikola Maksimović poručio je da mu nedostaju utakmice i da jedva čeka nastavak sezone u Seriji A.

Maksimović je u razgovoru za „Skaj Italija“ poručio da svi igrači imaju poverenja u državne organe u Italiji i nadaju se da će takmičenje za bodove biti nastavljeno, te da su zato svo istali u gradu.

„Dobro sam, nemam problema. Kod kuće sam i ne izlazim nigde. Ovo je težak trenutak za ceo svet. Sledim savete trenera, programa koji su nam poslali i kad završimo sa radom, svakodnevno razgovaramo sa njima, da im objasnimo kako je sve prošlo i da li smo imali kakvih problema. Na sreću, sve do sada je išlo prema planu“, kaže Maksimović.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje šta mu trenutno najviše nedostaje rekao je da su to svakako članovi njegove porodice.

„Najviše mi naravno nedostaje porodica koja je u Srbiji. Takođe mi nedostaje fudbal, trening i utakmice, baš mnogo mi to fali. Nedostaje mi normalan život, naročito u ovom gradu koji živi za fudbal“.

Reprezentativac Srbije kaže da svi pažljivo prate situaciju kako bi mogli da budu spremni za eventualan povratak u trening centre.

„Pratim situaciju, u kontaktu sam sa kolegama, ali i našim lekarima koji nas stalno obaveštavaju o svemu. Znamo da se situacija popravila da se očekuje da naš sportski centar bude spreman do 18. maja. Mi smo već spremni za nastavak treninga kao i sezone, zato smo svi ovde“, kaže Nikola.

Napoli je neposredno pred prekid sezone doživeo dosta promena, jedna od glavnih je na mestu trenera, ekipu sada vodi Đenaro Gatuzo. Maksimović objašnjava kakve promene je on doneo.

„Počeli smo da se iskupljujemo za ranije propuste u sezoni. Od prvog dana Gatuzo nam je rekao da smo veliki tim i da možemo samo da napredujemo. Tražio je od nas da ga slušamo i da vredno radimo u tišini. Sa njim imam odličan odnos, odmah smo se razumelini sve što traži od mene je jednostavno, jer sam profesionalac“, zaključio je defanzivac Napolija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram