Foto: REUTERS/Carl Recine/Guliver

Finansijska kriza nastala zbog pandemije koronavirusa mogla bi uticati i na to da Liverpul ovog leta ostane bez planiranih pojačanja.

Kako je preneo „Dejli Miror“, vrlo je moguće da menadžer Jirgan Klop ostane bez igrača koje je želeo da vidi na „Enfildu“, pre svega napadača Lajpciga, Tima Vernera i veziste Liona, Husema Uara.

Finansijske knjige „crvenih“ pokazuju zabrinjavajuće brojke kao razultat prekida sezone i nedostatka očekivanih prihoda, pa u klubu planiraju da smanje troškove.

PROČITAJTE JOŠ:

Liverpulu bi za reazliaciju ova dva stransfera trebalo najmanje 100 miliona evra, što će u ovoj situaciji biti teško izdvojiti.

Verner ima klauzulu u ugovoru sa Lajpcigom, ali nemački klub, da bi mu dozvolio da ode ovog leta, traži minimum 56 miliona evra, dok bi za Uara „redsi“ morali da izdvoje oko 44.

Izveštaji govore da bi Liverpul bio u gubitku čak i da se sezona koja je prekinuta nastavi i završi.

Otuda na „Enfildu“ uveliko planiraju budžet za narednu sezonu s tim što su uračunali mogućnost da navijača ne bude na tribinama sve do 2021. godine, što znači da sve do tada ne bi imali prihode od ulaznica.

Oni najskeptičniji predviđaju da bi klub mogao da ostane bez 112 miliona evra od zarada na prodaji karata ukoliko cele naredne sezone mečevi budu igrani bez prisustva publike.

To praktično znači i da bi „crveni“ morali da se odreknu pojačanja, što bi svakako najteže palo navijačima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar