Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson)

Da li ste nekada razmišljati o tome koliko je savršeno biti treći golman Real Madrida? Pa, da vam izložimo sve benefite ovog radnog mesta uz primer koliko zapravo daje velike mogućnosti.

Andrej Lunjin je stigao u Real Madrid 2018. godine sa reputacijom jednog od najtalentovanijih golmana, ali i mladića od 19 godina koji je u tom trenutku branio samo za Dnjipro i Zorju. Odatle krenuti put Reala je zaista san snova. Trljali su ruke i u Zorji jer su dobili 8,5 miliona evra odmah, plus pet miliona za određene bonuse. Već tada je sve izgledalo kao san.

PROČITAJTE JOŠ

Malo ko je mogao da nasluti da će uskoro taj san prerasti u svetsku senzaciju. Protiv Mančester sitija je u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona upisao osam odbrana u drugom meču četvrtfinala i odbranio čak dva penala Bernardu Silvi (zbog čega je Portugalca ismevao ruski komentator) i Mateu Kovačiću, pa je fešta u Madridu opet mogla da krene. Prethodno je skrenuo pažnju na sebe kada je upisao devet odbrana protiv Lajpciga što je najavilo da sanja velike snove.

Andrej Lunjin
Foto; AP Photo/Dave Shopland)

Tako je čovek koji je samo trebalo da bude deo tima više da ga popuni nego da u njemu pravi razliku postao najneočekivaniji heroj Reala u 21. veku.

Posle meča je Ukrajinac sijao od zadovoljstva. Iako se oženio (i to u trenerci) čini se da mu je ovo najbolji dan u životu.

„Najsrećniji sam čovek na svetu. Naporan rad je nagrađen. Samo sam srećan što sam pomogao Realu i želim da se zahvalim ovoj grupi na podršci“, rekao je Lunjin aludirajući na igrače koji su mu skočili u zagrljaj posle drame.

Mogao je da se osvrne unazad i da pomisli kroz šta je prošao. Konačno je sve vredelo.

Lunjin je došao u Real i saznao da je projektovan za trećeg golmana, a onda se sudbina neverovatno poigrala. Tibo Kurtoa je povređen, Kepa Arizabalaga takođe, pa je rukavice morao da obuče Andrej.

Foto: AP Photo/Dave Thompson

On je dobro znao sve benefite toga šta znači biti treći golman Real Madrida. Redovna i bogata plata, život u Madridu, gotovo nula odgovornosti jer uglavnom imate obaveze samo na treningu, lagodan život i mogućnost da po završetku karijere imate sve moguće trofeje.

Velika većina bi se zadovoljila time, uostalom pitajte Jiržija Dudeka koji je odlučio da ovako provede svoje veteranske godine, ali ne i Ukrajinac.

Foto: AP Photo/Dave Shopland

Odlučio je da se bori svim silama da postane deo „kraljevića“ i da stane na gol, prihvatao je sve uslove kluba, pa je odlazio na tri pozajmice najpre u Leganes, pa u Valjadolid i na kraju u Ovijedo gde je konačno dobio priliku da pokaže šta zna.

Odatle se vraća u Real i postaje treći golman, kao da je znao da će sudbina želeti da ga nagradi. Sada se o njemu priča u čitavoj Evropi i postaje pravi primer kako je nekada potrebno imati i malo sreće uz mnogo, mnogo rada.

Uostalom, on je tek treći golman Reala, čak i da nije uradio sve ovo što je uradio ne bi bio proglašen za krivca. Mogao je da postane heroj, a nikako tragičar. To je situacija koju bi svako poželeo.

Odbranjeni penali

Lunjin je u penal seriji skinuo penal Bernardu Silva kada je išao na rizik i ostao u sredini, te mu tako uhvatio živu loptu, ali i odbranio udarac Matea Kovačića.

Fudbalera Sitija je „otkucao“ bivši saigrač iz Čelsija Antonio Ridiger, sada član Reala, koji očigledno dobro poznaje navike hrvatskog veziste.

RIdiger je neposredno pre penala sa centra pokazivao Luninju gde će šutirati Kovačić. I to se ispostavilo kao tačno, a zanimljivo da je Luka Modrić bio oduševljen tim potezom saigrača, iako je njegov sunarodnik tako postao tragičar.

Revolt Gvardiole

Siti je tokom svih 120 minuta apsolutno dominirao od poseda lopte, preko udaraca na gol, pa čak i u kornerima.

Kada se sve završilo Gvardiola je kratko prokomentarisao to u kameru.

„Ovo je fudbal. U bilo kom drugom sportu mi bismo pobedili“, rekao je iskreno Gvardiola.

Slično je poručio i vezista Sitija Rodri koji je bio kratak: Iskreno, igrala je samo jedna ekipa.

I mnogi su se onda zapitali šta je to Gvardiola mogao da kaže samom Karlu Ančelotiju, treneru Reala, tokom zagrljaja na kraju susreta.

Italijanski strateg je odlučio da to sam otkrije.

„Čestitao mi je na prolasku i poželio nam sreću. Bio je džentlmen kakav je i uvek, kao što je i ovaj klub džentlmenski“, poručio je Ančeloti.

BONUS VIDEO Pep Gvardiola pred novinarima u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare