Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Ovog utorka i srede igraju se prvi mečevi osmine finala Lige šampiona. Pari Sen Žermen čeka Real Madrid, uzdrmanu ekipu koja je rekordnih 13. puta bila evropski šampion, dok Mančester siti gostuje Sportingu u Lisabonu, obe utakmice počinju u 21.00.

Prvim utakmicama osmine finala biće nastavljeno takmičenje u Ligi šampiona i odmah nas čeka veliki derbi. PSŽ i Real će se sastati drugi put u osmini finala, a prethodno je španski tim eliminisao francuski u sezoni 2017/2018. na putu do treće titule u Ligi šampiona zaredom.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je na klupi sedeo Zinedin Zidan, ali sada Karlo Ančeloti ima daleko teži zadatak nego francuski stručak. Zaleteće se Kilijan Mbape, Lionel Mesi i družina na uzdrmane „kraljeviće“, pa nas čeka spektakl na „Parku prinčeva“.

Čar ovom dvomeču dodatno daje Mbape, ne samo zbog magije u nogama, već i zato što je nedavno objavljeno kako će na leto definitivno pojačati Real. Navodno, za ozvaničenje velikog transfera čeka se samo da se završi ova borba za četvrtfinale Lige šampiona.

Moglo je da se dogodi i da Serhio Ramos, dugogodišnji kapiten Madriđana a sada štoper Parizažan udari na bivše saigrače, ali zbog povrede neće biti na raspolaganju treneru Maurisiju Poketinu, što je najčešće slučaj tokom cele sezone.

Na drugoj strani je povređen Karim Benzema i veliko je pitanje da li će predvoditi gostujući napad, pa bi možda Luka Jović mogao da dobije šansu od starta. To se retko dešavalo i pored toga što Benzema ne igra, glasno se pričalo o odlasku, ali je srpski napadač ipak ostao da se bori za mesto u prvih 11 Reala, što je Ančeloti i najavljivao da može da se dogodi, pa onda posegne za drugim rešenjima u špicu.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Zato se Mesi sprema za 46. okršaj protiv Reala, ali prvi da ne nosi dres Barselone, ovaj put kao deo „svetaca“ koji na putu ka prvoj titulu evropskog šampiona imaju klub koji je 13 puta bio prvak.

Ipak, Real je samo jednom slavio na poslednja četiri meča u svim takmičenjima, a Mbape, Mesi i družina svakako nisu ekipa za „vađenje“.

PSŽ je ove sezone bio primoran da se zadovolji drugim mestom na tabeli grupe A iza Mančester sitija, dok je Real osvojio prvo mesto u D grupi ispred Intera. Četiri od prethodnih deset utakmica ovih timova završene su pobedom „kraljevića“, tri remijem, dok je PSŽ upisao tri trijumfa i sigurno da će imati ulogu blagog favorita, barem na svom terenu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U drugom meču dana, Sporting će dočekati Mančester siti, a glavni sudija biće Srđan Jovanović, najbolji srpski arbitar. Ekipa iz Lisabona se ranije samo jednom plasirala u nokaut fazu Lige šampiona, u sezoni 2008/2009. kada je doživela ponižavajući poraz od Bajerna ukupnim rezultatom 12:1.

Na drugoj strani, Siti je devetu sezonu zaredom prošao grupnu fazu, a stizao je najmanje do četvrtfinala u poslednje četiri sezone.

Moćna četa Pepa Gvardiole kao lider grupe A ide na drugoplasiranog iz C grupe. Jedini prethodni duel ova dva tima odigrala su u osmini finala Lige Evrope (2011/2012) i tada je slavio lisabonski tim.

Utakmice u Parizu i Lisabonu igraju se od 21 sat, kao i sve ostale u osmini finala elitnog takmičenja zakazane za sutra, odnosno za 22. i 23. februar. Revanš susreti su na programu 8, 9, 15. i 16. marta.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

Utorak:

Pari Sen Žermen – Real Madrid 21

Sporting – Mančester siti 21

Sreda:

Inter – Liverpul 21

Salcburg – Bajern 21

22. februar:

Viljareal – Juventus 21

Čelsi – Lil 21

23. februar:

Atletiko Madrid – Mančester junajted 21

Benfika – Ajaks 21

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar