Grafika: Nova.rs

Kilijan Mbape, još uvek fudbaler Pari Sen Žermena, na leto će ostvariti san i pojačati Real, a suma koju će imati na godišnjem nivou u Madridu je da vam se zavrti u glavi.

Kao u crtaću, kada Baja Patak „pliva“ u novcu, slično bi i Kilijan Mbape mogao da broji zaradu u Madridu.

Nije da sada u Pari Sen Žermenu prima siću, ali ono što ga čeka prilikom prelaska u Real zaista probija sve granice.

PROČITAJTE JOŠ

Franucski krilni napadač će na leto zadužiti opremu „kraljevića“, stiže u Madrid bez obeštećenja pošto će mu isteći ugovor sa PSŽ, što je Realu omogućilo da sva sredstva usmeri na platu.

I nije se štedelo, naprotiv. Prema ekskluzivnim informacijama pouzdanog „Bilda“, Mbape ide u Real kao slobodan igrač i zarađivaće 50 miliona evra bruto po sezoni. Treba znati da u Španiji čak 50 odsto zarade ide na porez, pa će mu se neto primanja prepoloviti.

I pored toga će mu godišnja plata biti vrtoglava, običnom svetu nezamisliva. Kada se odbiju sve dažbine, Mbape će na mesečnom nivou prihodovati 2,1 milion evra, odnosno nešto manje od pola miliona nedeljno.

Kada se to sve dodatno preračuna, dnevno će biti bogatiji za 68.680 evra dnevno, odnosno nešto manje od 3.000 po satu. Ako gledamo minute, Mbapeu na račun legne skoro 50 evra, tačnije 48 na svakih 60 sekundi, ili 80 centi po sekundi.

Zamislite da ste svakog minuta bogatiji za 50 evra?! Zvuči nerealno, ali to je svet današnjeg fudbala. Real nije mogao bolje da prođe u celoj priči, a PSŽ je prošao očajno jer ga je platio Monaku 180.000.000 evra, ugovor mu je iznosio 25 miliona evra godišnje, što znači da su za pet godina na njegovu platu izdvojili oko 250 miliona evra.

Zarada Kilijana Mbapea u Realu

25 miliona evra godišnje

2,1 milion mesečno

480.000 nedeljno

68.680 dnevno

2.860 po satu

48 po minutu

0,80 po sekundi

Letos su mogli prilično da naplate prodaju, Real je nudio čak 200 miliona kako bi ga odmah doveo, ali su u Parizu bili uporni u odbijanju – bogati vlasnici na čelu sa Naserom Al Kelaifijem imaju toliko da im zarada od transfera očito nije potrebna.

U Realu su i tada bili mirni i spokojni, uzdali su se u dogovor sa Mbapeom, i moraju samo da budu još malo strpljivi kako bi od leta gledali jednog od najboljih fudbalera današnjice u dresu „kraljevića“. Zvanična potvrda transfera očekuje se posle dvomeča upravo protiv Pari Sen Žermena u osmini finala Lige šampiona, koji se igraju 15. februara i 9. marta.

„Video sam da Mbape ide u Real i da će godišnje zarađivati 50 miliona evra… Mi smo rođeni u pogrešno doba, definitivno. Veoma je jak, zbog brzine i hladnokrvnosti pred golom biće najbolji na svetu. Fudbalska industrija toliko raste da je pošteno da zvezde sve više i više zarađuju. Izgleda da smo mi kao igrači inspirisali današnje generacije da budu to što jesu“, smatra legendarni Brazilac Ronaldo.

Ako se Kilijanu Mbapeu u Realu pridruži i Erling Holan, na pomolu je treća era Galaktikosa u Madridu, i paklen tandem napadača od kojeg će sve odbrane strahovati.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović, gol za Fulam – Blekpul 1:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar