FC Barcelona v Bayern Munich
Foto: Manu Fernandez/Pool via REUTERS

Četvrtfinalni dueli Lige šampiona odigrani prethodnih dana u Lisabonu doneli su pregršt uzbuđenja i na pravi način nagradili publiku koja se u aktuelnoj godini prilično uželela "pravog" fudbala, međutim za potpuni utisak nedostajale su pune tribine.

Činjenice da će se fudbalski klasici na najsvetlijoj evropskoj pozornici igrati bez prisustva publike i na neutralnom terenu nisu obećavale spektakulane susrete, ali su se akteri svojski potrudili da mečevi odigrani u prestonici Portugalije još dugo ostanu u sećanjima fudbalskih sladokusaca.

U prvoj borbi za polufinale koplja su ukrstili Atalanta i Pari Sen Žermen. Fudbaleri iz Bergama, borbenom i bespoštednom igrom postali su mezimci neutralne publike koju su navikli na nemoguće pa je i pobeda protiv „svetaca“ izgledala ne baš tako daleko kao na papiru.

PROČITAJTE JOŠ

Motiv više bila su dešavanja na Apeninskom poluostrvu prethodnih meseci i činjenica da su hiljade fudbalskih fanatika zaljubljenih u crno-plave boje zbog jedne od najvećih utakmica u klupskoj istoriji ugrozile živote.

Nadu je dodatno podgrejao tok meča i pogodak Pašalića za vođstvo Atalante, međutim da bajka preraste u tragediju pobrinuli su se Markinjoš i Čupo Moting golovima u 90. i 93. minutu.

Ono što nije pošlo od ruke Atalanti uspeo je Lajpcig koji je iznenadio Atletiko Madrid (2:1) i zakazao duel sa francuskim šampionom u polufinalu.

Golovima Olma i Adamsa nemački predstavnik postao je klub koji je u najkraćem periodu prešao put od osnivanja do plasmana u polufinale Lige šampiona, a Julijan Nagelsman najmlađi trener koji je stigao do četiri najbolja tima Starog kontinenta.

PROČITAJTE JOŠ

Niz susreta za pamćenje nastavili su Bajern i Barselona, prevashodno zahvaljujući Bavarcima koji su na veoma bolan način po španskog predstavnika demonstrirali silu i deklasiravši Barselonu 8:2 stigli na dva koraka od trofeja Lige šampiona.

Jedan od najbolnijih poraza Katalonaca najavio je ujedno i kraj Mesijeve i Ronaldove ere, a upravo klub koji je eliminisao Portugalca ukrasio je kraj četvrtfinala.

Posle Juventusa, fudbaleri Liona uspeli su da eliminišu i Mančester siti. Francuski klub poveo je golom Kornea, a izjednačenje De Brujnea kratko je vratilo nadu „građanima“ kojie je sa dva pogotka u završnici eliminisao Dembele.

Četiri susreta u isto toliko dana na najbolji način su nas podsetila svih draži najpopularnijeg sporta osim jedne, a to je kako izgleda pomenute situacije, zbog kojih je fudbal to što jeste, gledati uživo sa tribina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar