Šahtjor Dizeldorf
Foto: EPA-EFE/Sascha Steinbach / POOL

Fudbaleri Intera i Šahtjora će odmeriti snage u polufinalnom duelu Lige Evrope zakazanom za ponedeljak od 21 čas na stadionu "Merkur Špil" u Dizeldorfu, a bolji iz susreta italijanskog i ukrajinskog predstavnika izaći će u finalu na megdan kraljici ovog takmičenja - Sevilji.

Na krilima legije Brazilaca, Šahtjor je iz drugog plana, ali potpuno zasluženo stigao do pulufinala. Eliminisavši Benfiku, Volfsburg i Bazel, klub iz Donjecka je prvi put od sezone 2016/17 stigao na korak od finala nekog internacionalnog trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

Odličnim igrama prvak Ukrajine pokazao da ne postoji rival protiv kojeg će biti apsolutni autsajder, ali ofanzivac Tajson biranim rečima priča o Interu.

„Tim koji završi kao drugi u prvenstvu Italije zaslužuje svačije poštovanje, svesni smo da moramo biti obazrivi protiv kluba s toliko sjajnih domaćih i stranih igrača. Imamo ih mi, a kako ništa manje nismo zaslužili ovaj meč i želimo da odemo još dalje, rekao bih da su šanse pola-pola. Poštujemo Inter, očekujemo odličnu utakmicu, ali nećemo prestati da igramo onako kako to uvek činimo“, rekao je Tajson, a slično gledište ima i njegov saigrač Alan Patrik:

„Imaćemo posla s malo drugačijom formacijom od uobičajenih, ali želimo da i protiv 3-5-2 sistema imamo mnogo loptu u svom posedu. Biće komplikovano, ali moramo da nametnemo naš stil i da pokušamo da iskoristimo dobro proučene slabosti Intera. Zato što ova generacija želi da osvoji evropski trofej i uđe u klupsku istoriju“.

Sa druge strane, Inter sezonu bez trofeja na domaćoj sceni želi da popravi međunarodnim uspehom.

„Imamo još dve utakmice da ovu sezonu učinimo nezaboravnom. Bilo je neobično imati dovoljno vremena za oporavak od prethodnog meča, analizu utakmica rivala i pripremanje taktike za sledeći izazov, jer smo nekoliko meseci igrali na svaka tri dana, ali gledali smo da maksimalno iskoristimo slobodne trenutke. Šahtjor je takođe veliki tim, s dosta dobrih pojedinaca, ali važnije nam je kako ćemo se mi postaviti i obaviti ono što planiramo, a to je prolaz u finale. Spremni smo za tešku bitku“, naglasio je Ešli Jang.

Rivali su prethodno odmerili snage samo u dvomeču u sezoni 2005/2006, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U narednu fazu plasirao se Inter koji je posle remija kod kuće (1:1) u gostima slavio 2:0 golovima Martinsa i Adrijana.

Rival boljem iz susreta Intera i Šahtjora biće Sevilja koja je prethodno pobedivši Mančester junajted stigla do šestog finala Lige Evrope.

Inter – Šahtjor

Sevilja je prvi finalista Lige Evrope, a večeras (21.00) u duelu Intera i Šahtjora dobićemo i njenog rivala. Nero-azuri su favoriti s kvotom 1,75, ali ukrajinski tim prepun Brazilaca pokazao je ubedljivim igrama da je vrlo ozbiljan. Kvota na Šahtjor je 4,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART na Inter – Šahtjor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar