Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Lazar Marković, fudbaler Partizana, podelio je priču koja je oduševila navijače crno-belih, ali se sigurno neće dopasti pristalicama crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Marković i Saša Zdjelar pozirali su sa jednim navijačem uz potpisane dresove Partizana, on im je uzvratio pričom koju je krilni igrač crno-belih sa oduševljenjem podelio na društvenim mrežama.

Priča je izazvala veliku pažnju navijača crno-belih zbog spominjanja brojnih legendi i Crvene zvezde, najvećeg rivala kluba.

„Kasnije sam tek saznao kakav je to „teret“ ali i privilegija. Kažem „teret“, i namerno pod navodnicima, jer to pravi teret nije. „Teret“ ali i privilegija da si drugačiji od beslovesne mase, da si svoj, da pišaš uz vetar, da te ne zanima što te zadirkuju da će ti klub ispasti iz lige dok oni igraju evropske utakmice. Privilegija jer nisi „mainstream“, jer se razlikuješ, jer tvoje klubaštvo nije vezano za uspehe, pehare i „ali mi imamo najveći stadion“ već za istinsku ljubav. Privilegija što nisi duhovno osakaćen pa da u istorijskim čitankama tražiš da li, možda, tvoj klub vuče korene iz Dušanovog carstva. Privilegija što se ne odričeš svojih, ma gde da su otišli i šta god da su postali, što se ne odričeš ni Stjepana, ni Zlatka, ni Fadilja, ni Srečka, ni Admira. Što su tvoji koliko i Momčilo, Saša, Milutin, Miloš i Bora. Privilegija što u prvom razredu ne ideš na utakmicu jer su vam podeljene besplatne karte za Zvezda – Olimpija, već ideš onda kada te tata odvede, ali na neko drugo i lepše mesto. Privilegija jer uz Partizan i njegove boje shvatiš da ako neki klub odslikava život u svoj svojoj punoći i obliku, to je baš Partizan. Jer život nije obojen samo veselim bojama i nijansama crvene, roze, plave…život je ravnoteža crnog i belog, uspon i pad, sreća i nesreća. Crno i belo, baš kao na našem dresu. I blato prosečnosti i dna i uspon do najvećih visina. I Brisel 1966. i čemer sezone 1978/79. I Maksimir 1997. i Njukasl 2003“, navodi se u priči.

Inače, Lazar Marković već dugo je u Partizanu, došao je u septembru 2019, a sada postoji opcija da ode u Italiju zbog dobrih partija u Ligi konferencija.

BONUS VIDEO Vuletić: Miloš Vazura prodaje igrače Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram