Nenadu Lalatoviću baš i ne ide u mečevima protiv Crvene zvezde
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nenad Lalatović nije uspeo da popravi tradiciju svojih mečeva protiv Crvene zvezde, iako je početak utakmice to obećavao u nedelju.

Već u 40. sekundi je Vojvodina mogla da povede protiv Crvene zvezde, ali je Milan Borjan sprečio senzacionalan start vrhunskom odbranom, Zvezda je odolela prvom talasu napada domaćina i potom meč uvela u svoj ritam.

PROČITAJTE JOŠ

Imao je šta da zameri Lalatović i svojim momcima, jer su u odbrani svi podbacili kod Gajićevog gola za 0:1, pa je Vošin šef stručnog štaba ostao na dve pobede i dva remija kao učinak protiv tima sa Marakane.

Uz to, Lalatoviću je ovaj poraz bio već 11. u 15 susreta sa crveno-belima, nije uspeo da Zvezdu dovede do petog kiksa, ali je i pre utakmice posebno apostrofirao da je ponosan na utakmice protiv Zvezde kada je uspevao da dođe barem do nerešenog ishoda – jedan je ostvaren 2016. kada je tim sa Marakane jurio rekord Benfike od 29 uzastopnih pobeda.

Lalatović je Zvezdu tada, kao trener Vojvodine, zaustavio na 24. pobedi.

“Ja sam Zvezdu pobedio sa Voždovcem 1:0, pobedio sam s Vojvodinom na Marakani kad nam je trebalo za Evropu, sa 1:3, kao trener sam ovde prekinuo njihov niz kad su jurili rekord Benfike, bilo je 0:0 kad je bio trener Milojević i jurili su titulu, bilo je 2:2 u Nišu. Četiri puta me Zvezda nije pobedila, nadam se da će tako biti i peti put. Nije baš da Zvezda uvek pobeđuje Lalatovića”, rekao je Lalatović pre ovog duela, uz opasku da su ga sudije sprečile da jednom sa Čukaričkim dođe do pozitivnog ishoda zbog nedosuđenog penala.

Još jedna utakmica se izdvaja, jer je Lalatovićeva pobeda na klupi Voždovca, na stadionu Obilića, izazvala neviđen potres na Marakani. Posle ove utakmice, kriza je dostigla vrhunac, igračima su skidani dresovi na ponižavajuć način i samo su Bajković i Ninković ostali u opremi – Delije su smatrale da su ostali nedostojni kluba.

Sa druge strane, Lalatoviću bolje ide u duelima sa Partizanom, protiv kog postoji poseban naboj i motivacija, jer je redovno na udaru navijačkih prozivki i vređanja.

Navijači crno-belih su tako čak devet puta sebi napravili medveđu uslugu, toliko puta ih je Lalatović pobedio, uz 10 trijumfa Partizana i tri remija, a sve je kulminiralo ovog leta u Nišu, u finalu Kupa.

Vojvodina je osvojila pehar posle penal ruleta, čak je i u 90 minuta igre bila na pragu pobede, ali je Strahinja Pavlović majstorskim makazicama obezbedio produžetke.

Tu se nije završila serija Novosađana pod vođstvom Lalatovića, vezali su i treću pobedu nad Partizanom u prvom ovosezonskom susretu, i to sa 3:2.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar