Foto: Peđa Milosavljević

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u Novom Sadu sa 2:0, u okviru 15. kola Superlige.

Derbi kola odigran je u Novom Sadu, ali nije previše opravdao taj epitet – šampion Srbije je rutinski sa 2:0 došao do 41 boda, Partizan ima 32, Vojvodina je posustala i ima 30.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je Vojvodina „pokazala zube“ Zvezdi već na početku utakmice i došla do odlične šanse u 40. sekundi, nije uspela da isparira, praktično iz prve ozbiljnije šanse je Zvezda povela, doduše uz dosta sreće.

Prelako su se igrači Voše povukli pri prodoru Gajića u 25. minutu, nisu očekivali šut i prevarili su se. Gajić je „rupu“ iskoristio da gađa bliži golmanov ugao, a od Devetka se lopta odbila promenivši pravac za vođstvo od 1:0.

Opao je malo tempo posle gola, a Vojvodina je odigrala nešto angažovanije već od početka drugog poluvremena, ali nije uspela da ozbiljnije ugrozi Borjana. U 74. minutu, tražili su domaćini penal kada je pao Bojić u šesnaestercu, zbog kontakta sa Erakovićem, ali je Novak Simović samo odmahnuo rukom.

Već u narednom napadu crveno-belih, Veljko Nikolić je praktično u prvom kontaktu sa loptom iznudio najstrožu kaznu, kada je kiks napravio Đuričin, zakačivši ga u bezopasnoj situaciji kada je vezista Zvezde sa loptom mogao da ode samo u gol-aut.

Ben je bio precizan sa bele tačke, a onda je Stanković odmorio Falčinelija i Bena, davši šansu Degeneku i Vukanoviću.

Tako su sve dileme o ishodu rešene, a Zvezda se bez prevelike potrošnje spremila za gostovanje Gentu, koje je na programu u četvrtak u 18.55.

 

Foto: Sofascore.com

 

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2

(Gajić 27, Ben 75)

Stadion: Karađorđe Gledalaca: bez publike: Sudija: Novak Simović

Vojvodina: Vukliš – Bjeković (od 46. Stojković), Bralić, Devetak, Đorđević – Drinčić, Andrić – Čović, Bojić, Vukadinović – Mrkaić (od 65. Đuričin)

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Milunović, Eraković – Sanogo, Petrović – Ben (od 84. Degenek), Kanga (od 74 Nikolić), Ivanić – Falčineli (od 85. Vukanović)

90+3′ KRAJ!

Zvezda je pobedila, Vojvodina razočarala, očekivao se ipak ozbiljniji otpor protiv Zvezde, koja je morala da odigra i pomalo rezervisano zbog utakmice sa Gentom. To Voša nije iskoristila…

74′ Penal za Zvezdu!

Ben je strelac! Prethodno je Veljka Nikolića nespretno i naivno oborio Đuričin. Inače, Nikolić je zamenio Kangu.

72′ Voša tražila penal

Pao je Čović, ali Simović je smatrao da nije postojao kontakt za penal. Dva snimka ne daju jasnu sliku, na trećem je delovalo da je postojao minimalan kontakt sa Erakovićem.

65′ Đuričin menja Mrkaića

Probao je Lalatović malo da osveži sastav, Vojvodina i dalje jalovo napada. Nepovezano se igralo u mnogo navrata na obe strane.

50′ Diktira Zvezda tempo

Vojvodina je opet od starta napala, ali ništa ozbiljnije uspela da učini u uvodnim minutima. Sa druge strane, Ivanić je opet probao da raspali sa distance, ali ponovo nedovoljno opasno, prebacio je preko prečke.

47′ Poluvreme!

Ima i Vojvodina za čime da žali, već u 1. minutu je pripretila, ali nije uspela da ranu inicijativu kruniše nečim ozbiljnijim, Zvezdi je dovoljan bio jedan prodor Gajića, uz dozu sreće i odbitak koji je nadmudrio golmana Vukliša.

42′ Nezgodno je pao Milan Borjan pri jednoj intervenciji u kojoj je želeo da spreči korner

Došlo je do predaha za sve aktere, a lekarska ekipa Zvezde morala je da interveniše, nezgodno se prizemljio Borjan iako je sama intervencija delovala jednostavno i rutinski.

36′ Ivanić u šansi

Vezista Zvezde je sa 16 metara šutirao traljavo po zemlji, nije morao ni da reaguje Vukliš. Otišla je lopta pored gola

32′ Žuti za Erakovića

Opasna igra na ivici šesnaesterca, imao je sreće Eraković da do kontakta nije došlo u 16 metara. Ipak, slobodnjak, pa korner, ništa nisu doneli Vojvodini.

27′ Gajić strelac, Zvezda vodi!

Zvezda vodi golom Gajića, levi bek je raspalio po lopti posle prilaska šesnaestercu! Lopta je zakačila Devetka i završila u mreži.

23′ Nekoliko puta su ozbiljno proklizavali igrači

Teren nije u idealnom stanju, nekoliko puta su na obe strane igrači imali problem da održe ravnotežu, poslednji u nizu je bio Njegoš Petrović. Uspelo mu je ipak i u padu da nastavi akciju,a Zvezda je preuzela inicijativu.

17′ Slobodnjak za Zvezdu!

Okliznuo se jedan igrač Vojvodine i lopta je otišla do Ivanića, koji je potom prosledio loptu ka šesnaestercu. Tu je Devetak oborio Bena, bio je neoprezan, a ofanzivac sa Komora je potom izveo slobodan udarac. Lopta je otišla preko prečke.

7′ Zvezda je preko levog krila prvi put ozbiljnije napala

To je donelo i korner, u poslednjem trenutku su igrači Vojvodine preusmerili loptu iza gola preko Andrića, bio je brži od Falčinelija.

4′ Pred ozbiljnim je naletom Zvezda

Voša je rešila da diktira tempo, u prvih nekoliko minuta je bila opasnija, bez oklevanja je napao domaći tim šampiona.

1′ Šansa za Vošu!

Već u 40. sekundi je Vukadinović uhvatio volej, i to posle odbitka i šuta Čovića. Borjan je imao dobre reflekse i usledila je serija kornera za Novosađane.

17.30 – Održan je minut ćutanja u znak odavanja počasti preminulom patrijarhu srpskom Irineju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram