Šteta...

Foto: Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Lajpciga rezultatom 3:1 u meču 3. kola G grupe Lige šampiona, ali je malo nedostajalo da situacija bude u potpunosti drugačija.

PROČITAJTE JOŠ...

Lajpcig je od samog početka u meč ušao veoma ofanzivno, ali je malo sreće delilo crveno-bele od vođstva posle samo tri minuta igre.

Došao je do lopte In bom Hvang na ivici kaznenog prostora, namestio se i raspalio, ali je zamalo bio neprecizan, pa je ostalo 0:0.

Lajpcig je od tog momenta podigao nivo igre, David Raum je počeo da pravi ogromne probleme a u 13. minutu crveno-beli su pogrešili, Mirko Ivanić je izgubio loptu a ona stigla do Rauma koji je sjajno šutirao i pogodio gol Omrija Glazera.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Pet minuta kasnije upravo je Glazer bio glavna figura meča, pošto je spektakularno zaustavio dva pokušaja domaćih, pa je ostalo 1:0.

Od tog momenta Zvezda kao da se trgla, pa su krenuli znatno hrabrije što je, uz dosta prostora u poslednjoj liniji nemačkog predstavnika i povećan nivo agresivnosti, te su u nekoliko navrata igrači ekipe Baraka Bahara uspeli da oduzmu loptu rivalu i krenu u kontru. Ipak, jednom je Šerif Endiaje očajno uputio pas ka Piteru Olanjinki, dok je jednom i sam oboren, ali bez šuta ka golu rivala.

Za Zvezdu je i dosuđen penal u 28. minutu, ali je on poništen jer je Kastelo Lukeba oborio Olanjinku, ali je prethodno zakačio loptu pa je nakon intervencije VAR sobe najstroža kazna poništena.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Na kraju, posle prvih 45 minuta na semaforu je stajalo 1:0 za domaće. Početak drugog dela kao da je doneo novu energiju Zvezdi, pa su crveno-beli krenuli svim silama napred, te je Osman Bukari, koj ije zamenio Pitera Olanjinku na poluvremenu, raspalio sa oko 25 metara ali nedovoljno precizno, da bi u 56. minutu upravo Bukari stvorio dve fantastične šanse za crveno-bele. Prvo je uposlio Srđana Mijailovića koji je previše čekao pa je izblokiran, da bi potom Endiaje ponovo bio „spor“ i propustio da loptu sprovede u mrežu.

Tri minuta kasnije Ćavi Simons je dobio loptu, raspalio i pogodio za 2:0.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

To je nateralo Baraka Bahara da reaguje i na teren pošalje „omladince“, a ulaskom Jovana Mijatovića, Koste Nedeljkovića i Vladimira Lučića Zvezda je zaigrala još hrabrije, crveno-beli dečaci su pokazali i srce i znanje, a nagrada je stigla u 70. minutu kada je Marko Stamenić iskoristio pad koncentracije odbrane Lajpciga i odbitak posle šuta Aleksandra Dragovića sproveo u gol.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Zvezda je krenula po izjednačenje, napadali su crveno-beli, ali je u novom naletu tima sa Marakane ponovo Lajpcig bio taj koji je pogodio, i to preko Danija Olma koji je sa metar-dva nakon dve prečke saigrača loptu sproveo u mrežu.

No, nije se Zvezda predala, pa su mogli ne samo do gola, već i do izjednačenja, ali je Aleksandar Katai prvo veoma loše reagovao u kontri i upropastio savršen pas Bukarija, a potom previše tromo krenuo ka mreži rivala pa su ga defanzivci zaustavili.

Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Na kraju, 3:1, drugi poraz Zvezde, ali i uverenje da mogu do znatno boljeg rezultata u Beogradu.

Srećom po crveno-bele, i meč u Bernu je završen u korist Mančester sitija, pa je tim sa Marakane poravnat sa Jang Bojsom i sa Švajcarcima će se boriti za treću poziciju.


Lajpcig – Crvena zvezda 3:1 (1:0)

(Raum 13, Simons 59, Olmo 84 – Stamenić 70)

Stadion: RB Arena (Lajpcig); Sudija: Hoze Marija Sančez (Španija)

Lajpcig: Blasvih, Henrihs (od 58. Kliosterman), Simakan, Lukeba, Raum, Šlager, Kampl, Forsberg (od 58. Baumgartner), Simons, Openda, Poulesn

Crvena zvezda: Glazer, Rodić (od 65. Nedeljković), Dragović, Mijailović (od 65. Nedeljković), Điga, Stamenić (od 81. Katai), In Bom, Ivanić Mitrović (od 65. Lučić), Endiaje (od 65. Mijatović), Olanjinka (od 46. Bukari)


Standings provided by Sofascore

Liga šampiona, 3. kolo, G grupa

Jang Bojs – Mančester siti 1:3

(Elia 52 – Akandži 48, Holan 67 penal, 86)

Lajpcig – Crvena zvezda 3:1 (1:0)

(Raum 13, Simons 59, Olmo 84 – Stamenić 70)

Lajpcig - Crvena zvezda 3:1 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare