Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Delovalo je da su došli malo bolji dani za Partizan kada je uspeo da veže 10. pobedu zaredom u Superligi Srbije, ali umesto toga se pojavio dokument koji pokazuje potpuno drugačiju sliku.

Igor Duljaj je posle pobede nad Spartakom u Subotici sa 3:0 poručio da se igračima duguju plate i da nisu isplaćeni na vreme, a na to mu je umesto podrške stigla ne kritika, nego jedan podmukao potez.

PROČITAJTE JOŠ

Miloš Vazura, generalni direktor FK Partizan, odlučio je da udari na trenera i da ga optuži da laže. I taman kada je mislio da će i ova njegova laž proći, zavapio je za pomoć.

Odlučio je da napiše pismo Fudbalskom savezu Srbije u kom je potraživao dva miliona evra. U tom pismu navodi i razloge zbog kojih Partizan nema taj novac (iako u tome ne vidi sopstvenu krivicu), te navodi kao svetao primer omladinske kategorije kluba.

U tekstu stoji „Stoga Vam hitno upućujemo ovu molbu da nam pomognete dodelom novčane pomoći, kako bismo ispunili sve obaveze propisane finansijskim kriterijumima UEFA u monitoringu koji upravo prolazimo, a kako bismo i u narednoj sezoni učestvovali u takmičenju u organizaciji UEFA.“

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dakle, javno po priči Miloša Vazura u Partizanu „cvetaju ruže“, a onda se na ovakav način potražuje novac od FSS „u poslednjem trenutku“ jer je monitoring već u toku.

Podsetimo, zbog ovih iskrenih reči Duljaja je Vazura odlučila da krene protiv trenera koji je vratio Partizan na vrh Superlige.

„Moram da kažem PFK Partizan nije ‘pomozite fudbalskom klubu’. Ovi momci igraju, nek se ljuti ko god hoće, neka rade sa mnom šta god žele, ovi momci treniraju, a ja treba da razmišljam da li će nekoga da izbace iz stana, da li će neko da primi platu, ja treba od njih da tražim, šta treba da im pričam – zelena trava, plavo nebo, cveta cveće u proleće? Ovi momci su junaci. Nek dođe ko god hoće, ruka koja daje je uvek iznad ruke koja prima. Neka neko dođe ko hoće, neka promeni trenera, ali dajte ovim momcima, neka imaju uslove da prehrane sebe i svoje porodice, familije, rođake, prijatelje jer dosta njih živi od toga. Meni to leži na srcu, morao sam to da kažem zbog igrača. Ja da ih gledam u oči i da im pričam: ‘dajte’, ja to ne mogu“, rekao je Duljaj.

Partizan već dugo ima mnogo problema zbog kojih navijači bojkotuju upravu kluba u kojoj su mnogo vremena proveli Milorad Vučelić i Miloš Vazura.

„Neka bude sa mnom šta bude, evo i ovi navijači ovi dolaze ovde da nas gledaju o svom trošku. Neka neko da ideju, ja ne mogu više da razmišljam da li neko ima za kiriju, hoće li nekog da izbace iz stana i da li je neko dobio platu i dao detetu mleko. Ali, to je tako“, rekao je tada trener Partizana.

Vazura ga je optužio da laže, a onda je seo i napisao sledeće pismo FSS.

Foto: Privatna Arhiva
Foto: Privatna Arhiva

BONUS VIDEO Duljaj: Otići ću onog trenutka kada budem dao poslednji atom svoje snage

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar