Foto: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Barselona je ubedljivom pobedom protiv Hetafea od 5:2 nastavila trku sa Atletikom i Realom za tituliu prvaka Španije, ali je mnogima najupečatkjiviji momenat bila svađa Kumana i Mingueze.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je konačan rezultat bio ubedljiv u korist Barselone, Hetafe je u jednom trenutku uspeo da smanji na 3:2 i unese neizvesnost u utakmicu.

Nedugo nakon toga, Kuman je na klupi poludeo zbog jednog poteza svog štopera

Prilikom jednog kontranapada, Mingez je krenuo u napad što je iznerviralo Kumana koji ga je u prvoj sledećoj situaciji izveo iz igre i uveo Umtitija.

Kuman je bio toliko besan da je čak odbio da se pozdravi sa Minguezom kada je ovaj došao da se pozdravi sa njim.

„Moja reakcija prema njemu je bila malo preterana. On kao i svi naši mladi igrači, pruža sjajne partije ove sezone. Ali mora da nauči da ako igra za Barselonu, da mora da bude potpuno koncentrisan i uključen u utakmicu“, rekao je Kuman.

 

Onda je objasnio zašto se naljutio.

„Želeo sam De Jonga da premestim na bok, a Umtitiju dam zasluženu minutažu. Zašto sam se ljutio? Zato jer je u prvom poluvremenu kod našeg vodstva 1:0 povredio koleno. Više sam ga puta tokom ukazivanja pomoći pitao može li da nastavi. Rekao mi je da može, a onda smo primili gol na mestu gde je trebalo da bude. Još je takođe dva puta krenuo u napad kada smo morali da imamo trojicu iza. To je taktika koju mora da nauči“, dodao je Barselonin trener.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram