Dušan Vlahović, napadač FK Fjorentina
Foto: Tanjug/ (Massimo Paolone/LaPresse via AP)

Darko Kovačević, bivši fudbaler i sportski direktor FSS, istakao je mnogo očekuje od mladog napadača Dušana Vlahovića.

Kovačević veruje da Liverpul ima mnogo razloga što baš misli ovog leta da dovede napadača Fjorentine, jer malo je igrača sa 20 godina koji u tako zahtevnom takmičenju kao što je Serija A mogu da dostignu Vlahovićevih 19 golova na 33 nastupa u jednoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

„Ima samo dvadeset godina i pokazuje sjajne stvari. Ne kažem ovo zato što je Srbin poput mene, već zato što je igrač na visokom nivou i vredan radnik. Ove godine je već postigao 19 golova u Seriji A. Kada sam bio sportski direktor FS Srbije, video sam ga kako igra za mladu reprezentaciju i primetio sam sve njegove kvalitete“, rekao je Kovačević za “Inside Futbol”.

Bivši igrač Real Sosijedada, Juventusa, Lacija i Olimpijakosa veruje da je Vlahović rođeni golgeter.

„Ako nastavi ovako, za tri, četiri godine biće među pet najboljih napadača na svetu. Sigurno će biti mnogo važnih ponuda s obzirom na sjajnu sezonu koju vodi. Pred Fjorentinom je izbor hoće li da ga zadrži još godinu dana ili će ga prodati. Vlahović mora da ima sigurnost i da igra da bi se još usavršavao i napredovao.“

Fjorentina procenjuje Vlahovića između 40 i 50 miliona evra, a ostaje da se vidi da li će Liverpul pojačati interesovanje za napadača. Prema izveštajima italijanskih medija Vlahović je od “ljubičastih” dobio ponudu za novi ugovor vrednu 12 miliona evra po sezoni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram