Nikola Jokić Denver Nagets Njujork Niks
Foto: Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski)

Mnogi američki novinari ne mogu da se pomire sa činjenicom da bi Nikola Jokić mogao da postane MVP lige, a napadi se dešavaju iz dana u dan. Poslednji u nizu stiže od analitičara Nika Rajta.

Ovaj novinar navodi da Denver Nagetsi biti izbačeni već u prvoj plej-of seriji.

PROČITAJTE JOŠ

„MVP će morati da bude dodeljen u nekom hodniku jer on neće igrati u drugoj rundi plej-ofa“, počeo je svoju analizu Nik Rajt.

Nije stao na tome, već je objasnio i zbog čega smatra da srpski centar ne zaslužuje nagradu.

„Kada pogledate na makro nivou listu MVP igrača u istoriji, a ovo kažem poštujući Jokića, istorijski gledano on bi bio najgori MVP lige u 35 godina“, dodao je.

Otišao je toliko daleko da je već uručio nagradu Krisu Polu, košarkašu Finiks Sansa.

„Kris Pol ne bi bio, on je veliki igrač. Nikola Jokić ima sjajnu sezonu i veoma je dobar igrač, ali kada vidite ko je osvajao MVP nagradu Janis, Stef, Lebron, Rouz pre povrede i Nikola Jokić, pomislite da je ovo jedna čudna sezona“, istakao je on.

Odgovorio mu je analitičar „Foks sporta“ Kris Brusard, koji je bio očigledno iznerviran zbog tvrdnje kolege.

„Ima bolji procenat šuta, ima najbolji indeks korisnosti u Ligi, a Kris Pol je 28. Možemo li da prestanemo sa ovim? Volim Krisa Pola, ali ovo postaje besmisleno. Samo pet igrača u istoriji imaju 31 ili više indeks korisnosti: Majkl Džordan, Leborn Džejms, Vilt Čemberlejn, Stef Kari i Janis Adetokumbo. Drugi najbolji igrač Finiksa je bolji od drugog igrača Denvera, a i Jokićev saigrač je povređen do kraja sezone“, rekao je aludirajući na povredu Džamala Mareja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar