Foto: SPP Sport Press Photo. / Alamy / Alamy / Profimedia

Kardozo Varela, 15-godišnji reprezentativac Portugala, nestao je nakon završetka Evropskog prvenstva za kadete.

Ovaj turnir održan na Kipru okončan je još 5. juna, kada je Italija savladala Portugalce sa 3:0.

PROČITAJTE JOŠ...

Ubrzo nakon završetka turnira Varelin klub Porto je pokušao da dođe u kontakt sa njim, a prema navodima portugalskog portala Abola, Varelini agenti su od velikana iz ovog lučnog grada tražili čak tri miliona evra kako bi fudbaler nastavio da nosi njihov dres.

Kako po završetku turnira nisu uspeli da stupe u kontakt sa Varelom, čelnici Porta su podneli žalbu FIFA zbog sumnje da je reč o kidnapovanju, ali bi istina mogla da bude znatno bizarnija.

Naime, nakon što je Porto odbio da menadžerima plati traženu sumu, ovaj 15-godišnjak i jedan od najvećih talenata tamošnjeg fudbala bi trebalo da ode u Nemačku gde bi potpisao ugovor, uz jednu začkoljicu. S obzirom na to da ima tek 15 godina, Varela neće još uvek moći da parafira zvaničnu saradnju sa Nemcima sve do 29. oktobra, kada će napuniti 16 godina, pa će dotad, kako je preneo ovaj portal, igrati u Hrvatskoj za trećeligaša Dinamo Odranski iz Strmeca.

Navodno, čak su čelnici Porta predvođeni Andres Vilijas Boašom, trenerom kluba, razgovarali sa roditeljima, ali nisu dobili nikakvu informaciju o mestu na kom se nalazi mladi fudbaler.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar