Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Ovo teško da će ikada zaboraviti.

Kalvin Besi, reprezentativac Nigerije i fudbaler koji pokriva pozicije levog beka i štopera, stigao je u Ajaks iz Glazgov Rendžersa kao veliko pojačanje, ali bi prvi nastup ovog 22-godišnjaka u dresu tima iz Amsterdama mogao da bude opisan jednom kratkom rečju – horor.

PROČITAJTE JOŠ...

Utakmica Superkupa Holandije koju je Ajaks igrao protiv PSV Ajndhovena bila je ujednačena sve do 62. minuta, kada je na teren ušao upravo Besi.

Samo tri minuta kasnije, njegova ekipa je primila krajnje čudan gol, doduše u dobroj meri zahvaljujući očajnoj reakciji golmana Džeja Gortera, koji je udarac sa 16 metara Kodija Gakpa veoma loše odbranio, lopta se odbila ka Gakpu koji je iskoristio poklon i pogodio za 3:2.

Nakon još četiri minuta, Gas Til je uz dosta sreće uspeo da lobuje Gortera, pa je samo sedam minuta po Besijevom ulasku u igru na semaforu stajalo 4:2, a oba puta gol je došao kao posledica katastrofalne reakcije poslednje linije Ajaksa.

No, tu nije bio kraj. Uspeo je Ajaks da smanji na 4:3 kada je, u 76. minutu, Besi katastrofalno startovao na Ismaela Saibarija koji je pukom srećom izbegao tešku povredu. Nakon konsultacije sa VAR sobom i pregledanog snimka, Besiju je pokazan direktan crveni karton, a njegov prvi boravak u crveno-belom dresu ekipe iz Amsterdama okončan na verovatno najgori mogući način – dva primljena gola i direktan crveni karton u porazu u utakmici za trofej protiv najvećeg rivala.

Početak je trnovit, u najmanju ruku…

BONUS VIDEO Erling Holan se obrukao, promašaj karijere Norvežanina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare