Foto: EPA-EFE/Alex Livesey

Nekada je to bila rutina i nešto normalno, sada je kad pobede vest - Mančester junajted je tek 21. novembra stigao do prvog prvenstvenog trijumfa kod kuće u novom prvenstvu Premijer lige.

Tim Olea Gunara Solskjera je posle velikih muka uspeo da pobedi ekipu Vest Bromvič Albiona sa 1:0 pogotkom Bruna Fernandeša iz ponovljenog penala.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako posle remija i tri poraza kod kuće konačno uspeli da upišu „trojku“, ali ostale su im brige, jer sve ono što nije funkcionisalo od početka sezone, nije funkcionisalo ni sada.

PROČITAJTE JOŠ: Murinjo nadmudrio Gvardiolu i „gurnuo“ ga na 10. mesto

Bio je to i duel bivših reprezentativaca Srbije – Nemanje Matića i Branislava Ivanovića. Matić je odigrao ceo meč dok je Ivanović u timu VBA zamenjen u 79. minutu.

Istina, što je rezultat samo 1:0 najviše zasluga imaju indisponirani napadači domaćeg tima, pre svih Antoni Marsijal, ali i golman gostiju, Sem Džonston, nekadašnji golman Junajteda, koji je imao nekoliko čudesnih intervencija.

Junajted je u prvom poluvremenu propustio nekoliko prilika, najveću Marsijal u 16. minutu, da bi Kajl Bartli u 42. za malo bio neprecizan.

Drugi deo počeo je dosuđenim penalom za goste, ali su sudije posle gledanja VAR snimka poništile odluku, pa je ostalo 0:0.

Junajted je do pobede stigao u 56. minutu, pošto je rukom u kaznenom prostoru posle centaršuta Huana Mate igrao Darnel Furlong.

Džonston je odbranio udarac Bruna Fernandeša, ali je iskoračio sa gol linije, da bi Portugalac iz drugog pokušaja pogodio za 1:0.

Imao je i VBA veliku šansu, ali je Robinson u 65. minutu pogodio prečku.

Do kraja, Marsijal, Hari Megvajer i Markus Rašford imali su šanse da pobedu Junajteda učine ubedljivijom, ali su bili dekoncentrisani, a Džonston je sjajno branio, pa se rezultat nije promenio.

Premijer liga, 9. kolo

Njukasl – Čelsi 0:2 (0:1)

(Fernandes 10ag, Ejbraham 65)

Aston Vila – Brajton 1:2 (0:1)

(Konsa 46 – Velbek 12, Marč 56)

Totenhem – Mančester siti 2:0 (1:0)

(Son 5, Lo Selso 65)

Mančester junajted – VBA 1:0 (0:0)

(Fernandeš 56p)

Nedelja:

Fulam – Everton 13

Šefild junajted – Vest Hem 15

Lids – Arsenal 17.30

Liverpul – Lester 20.15

Ponedeljak:

Barnli – Kristal Palas 18.30

Vulverhempton – Sautempton 21

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar