Joško Jeličić
Joško Jeličić; Foto: HRT

Joško Jeličić, bivši hrvatski fudbaler i reprezentativac, ponovo se našao u fokusu javnosti, zbog uvredljivih komentara na račun fudbalera Hajduka.

Ovog puta na „tapetu“ mu se našao Ismael Dijalo, desni bek Hajduka, koji je u poslednjoj utakmici i pobedi nad Goricom (4:1) odigrao tek jedno poluvreme.

„Čestitam Dijalu iskreno jer je dobio sina. Samo se nadam da će mu prioritet biti škola, s obzirom na genetiku“, poručio je Jeličić, koji je želeo da istakne loše fudbalske sposobnosti Dijaloa.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je neke ova poruka čak i nasmejala, ona je uvredljive prirode, što je shvatio i Jeličić, pa se izvinio.

„Izvinjavam se Dijalou i njegovoj porodici ako je video tu rečenicu i ako ga je povredila. Bio je to loš pokušaj humora. Često na humorističan način komentarišem sebe i svoje bližnje, ali mi je jasno da sam ovaj put mogao povrediti nekog. Prešao sam granicu dobrog ukusa i ispričavam se isključivo njemu i njegovoj porodici“, rekao je Jeličić prenosi „tportal“.

Podsetimo, Jeličić je tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj ružno govorio i o fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

„Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago da su oni na takmičenju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga i tako…

PROČITAJTE JOŠ:

Njihov problem je što selektor ništa ne donosi toj ekipi. Moraju da imaju jasniju hijerarhiju, ne u smislu ko je veća zvezda. Piksi i njegove izjave, gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo nemaju i verovatno nikad neće ni imati kult reprezentacije“, govorio je tada Jeličić.

Od njegovih stavova se ograđivao čak i HRT.

Joško Jeličić je tokom igračke karijere nastupao za Hajduk, Zagreb, Sevilju i Pohang. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je dve utakmice.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare