Foto: EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Pratite tekstualni prenos mečeva prvog kola grupne faze Lige šampiona između Jang Bojsa i Lajpciga, kao i između Milana i Njukasla.

Andrej Jakovljević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs: Shutterstock

Fudbaleri Lajpciga savladali su na gostovanju Jang Bojs 3:1 u prvom kolu grupne faze Lige šampiona. Ovi timovi nalaze se u grupi G gde je još i šampion Srbije Crvena zvezda, kao i Mančester siti, aktuelni prvak Evrope. Nemačka ekipa furiozno je ušla u utakmicu. Gosti su poveli već u trećem minutu preko Mohameda Simakana koji je postigao gol nakon centaršuta Davida Rauma nakon kornera.

Šampion Švajcarske imao je velikih problema na startu utakmice. Domaći nikako nisu uspevali da prenesu loptu na protivničku polovinu, a kamo li da organizuju neki ozbiljniji napad. Međutim, situacija na terenu se u potpunosti menja sredinom prvog poluvremena.

Jang Bojs je od tog perioda ekipa koja je ispred gola protivnika, napada, i stvara prilike za gol. Videla se znatno veća agresivnost domaćih fudbalera u ovom periodu igre. Ovakav pristup nije mogao da ne donese rezultat. Meščak Elia doneo je rezultatsko poravnanje prelepim golom nakon vrhunski odrađene akcije. Asistent je bio Filip Ugrinić. Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika.

U nastavku, utakmica je ponovo dobila na tempu. Luis Openda je promašio izvanrednu priliku u 48. minutu da donese Lajpcigu novu prednost, ali iz neposredne blizine nije uspeo da pogodi gol, tačnije odbranio mu je Antoni Račiopi.

U 53. minutu, viđena je sporna situacija. Račiopi je oborio Ćavija Simonsa u kaznenom prostoru, ali je glavni sudija nakon pregleda snimka odlučio da ne pokaže na belu tačku, što je mnoge šokiralo, a fudbalere Lajpciga razbesnelo.

Openda je ponovo propustio veliku šansu, ovoga puta u 62. minutu nakon slobodnog udarca, kada je šutirao glavom, ali je golman domaćih još jednom bio uspešniji.

Lajpcig je konačno slomio otpor protivnika u 73. minutu. Ksavijer Šlager je tada došao do lopte i uputio snažan udarac sa velike udaljenosti i pogodio. U drugom minutu sudijske nadoknade, Benjamin Šeško je postavio konačan rezultat i sa 20 godina postao najmlađi strelac Lajpciga u istoriji Lige šampiona.

Pročitajte još

Jang Bojs – Lajpcig

Stadion: „Vankdord“

Sudije: Enea Jorgi, Denis Reksa, Ridiger Čokaj, Marko Guida, Rob Dieperink, Florian Lata

Jang Bojs: Amenda, Benito, Kamara, Elia, Garsija, Iten, Janko, Lauper, Niase, Račiopi, Ugrinić

Lajpcig: Blazvič, Forsberg, Henriks, Kampl, Lukeba, Openda, Poulsen, Raum, Šlager, Simakan, Simons

Jang Bojs - Lajpcig 1:3 (Simakan 3', Elia 33', Šlager 74', Šeško 92')

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar