Foto: Screenshot / Youtube

Vladimir Ivić je sjajno počeo svoju trenersku karijeru u Engleskoj i beleži odlične rezultate sa Votfordom.

Nekadašnji fudbaler Partizana je zaveo red u engleskom klubu, nametnuo visok nivo discipline, a ona je već dala rezultate.

PROČITAJTE JOŠ

Votford je u sredu slavio protiv Blekburna sa 3:1, a već u subotu igra sa Bornmutom.

Ivić je rekao da aktuelni ritam zahteva da svi igrači budu spremni.

„Mislim da ćemo u subotu imati praktično isti tim na terenu. Možda ćemo u odnosu na jučerašnji meč imati na raspolaganju jednog igrača više, ali želeo bih tu informaciju da zadržim za sebe“, rekao je Ivić.

Kako je istakao, veruje da će tim biti sve snažniji.

„Uveren sam da ćemo iz meča u meč biti snažniji na sredini terena jer igrači ulaze u formu, ali se neki vraćaju i posle povreda. Imamo kvalitetne igrače poput Kalabaha, Kleverlija i mladog Garnera. Tu je i Kapu koji je kvalitetan igrač, ali kome će nakon dugog odsustva svaki meč biti važan kako bi dostigao nivo na kome će biti pravo pojačanje za nas. Pomogao je i juče i njegov kvalitet se ne dovodi u pitanje, samo moramo da budemo oprezni po pitanju koliko često će igrati u narednim nedeljama kako bi se što pre vratio na svoj pravi nivo“, dodao je Ivić.

U Čempionšipu slede tri vezane nedelje u kojima će se igrati po dva kola i Ivić je svestan da je u tim uslovima veoma važno da sačuva igrače.

„U ovom ritmu odigravanja mečeva nemamo standardnih 11, ceo tim je standardnih 11. Kada igrate toliko mečeva u tri nedelje moraš da koristiš sve igrače jer je svima jednako potreban odmor. Izuzetno je važno pronaći balans. Ne želiš da nekoga preopteretiš i guraš do krajnjih granica. Volim da su moji igrači odmorni, sveži i 100 odsto spremni, ne želim da bilo koga dovodim u rizik da se povredi. To je moja filosofija i koristiću sve igrače, oni to dobro znaju“, zaključio je Ivić.

Votford je treći na tabeli Čempionšipa sa 13 bodova iz šest mečeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar