Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Fudbaleri Italije i Belgije odigrali su nerešeno 2:2, dok je Francuska deklasirala Izrael rezultatom 4:1 u mečevima trećeg kola grupe A2 Lige nacija.

Na krilima Andree Kambijasa Italija je posle 24. minuta vodila 2:0. Defanzivac Juventusa je u prvom minutu dao gol, a u 24. je posle njegovog šuta i odbrane golmana Belgije na loptu natrčao Mateo Retegi i tako duplirao prednost „azura“.

Italija je u 38. minutu ostala sa desetoricom na terenu, Lorenco Pelegrini je zbog pogibeljnog starta dobio direktan crveni karton.

U 42. minutu Maksim de Kujper je smanjio na 1:2, a bod je gostima doneo Leandro Trosar golom u 61. minutu.

Pročitajte još

Francuska je u Budimpešti protiv Izraela povela protiv već u 7. minutu, Eduardo Kamavinga je šutirao sa oko 18 metara, a kapiten Izraela, golman Crvene zvezde, Omri Glazer, primio je početnički gol.

Posle centaršuta Oskara Gluha u 24. minutu Omri Gandelman je izjednačio, ali je samo četiri minuta kasnije Kristofer Nkunku postigao drugi gol za Francusku, na asistenciju Kamavinge.

Pobedu „galskih petlova“, ostvarenu bez povređenog kapitena Kilijana Mbapea, overili su rezervisti, prvo Mateo Genduzi u 87. minutu, a zatim u 89. Bredli Barkola.

Na tabeli grupe Italija ima sedam bodova, Francuska šest, Belgija četiri a Izrael je bez boda.

Dve prvoplasirane selekcije će u četvrtfinale Lige nacija, treća će u baraž za opstanak, dok poslednja na tabeli ide direktno u Ligu B. U narednom kolu, u nedelju, Francuska gostuje Belgiji, dok će Italija biti domaćin Izraelu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar