Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su IMT na stadionu "Lagator" u Loznici u meču 11. kola Superlige sa 3:1.

Prvak Srbije je nastavio sa serijom pobeda, ovog puta u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na onaj koji konkuriše za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Vladan Milojević je rešio da kombinuje i pruži šansu rezervistima i oni su se u prvom poluvremenu sasvim dobro pokazali.

Štaviše, da je neko gledao samo prvo poluvreme i ugasio TV, pitao bi kasnije da li je bilo komotnih 4:0, 5:0. A slika se u nastavku meča poprilično promenila i meč se otvorio.

IMT je dao gol, ali je onda Gelor Kanga sa dva dodavanja i u dva poteza praktično rešio meč i otklonio opasnost da se desi neko iznenađenje, pa je njegov tim slavio i učvrstio se opet na prvom mestu tabele Superlige.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Zvezda je prvo poluvreme odigrala onoliko dobro koliko joj bilo potrebno da završi u prednosti ispred IMT-a.

Već posle deset minuta Felisio Milson je prvi put pogodio stativu, što je bila prva veća pretnja po gol nominalnog domaćina u Loznici.

Na stadionu na kom je Zvezda osvojila trofej Kupa u maju ove godine, IMT je bio prilično podređen i imao je samo jednu pravu šansu posle nešto više od pola sata igre.

Dotle su Bruno Duarte, Felisio Milson, Andrija Maksimović i ostali opsedali gol „traktorista“ i stavljali su na muke golmana Gorana Vukliša.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Duarte je posle 15 minuta izašao pred Vukliša i šutirao u njega, Jegor Prucev je u 21. minutu natrčao na centaršut Milana Rodića i pucao sa dvadesetak metara u bliži ugao i golman je odbranio.

Igrao se 24. minut kada je Zvezda propustila novu veliku šansu. Prvo je Milson dobio centaršut od Duartea i probao je da lobuje Vukliša.

Uspeo je u tome, ali su na putu lopta bila čak četvorica igrača IMT-a na pred gol-linijom i pokušaj Milsona je osujećen u poslednjem trenutku.

Maksimović je odmah nakon toga i sam šutirao i bio izblokiran. IMT je jedinu šansu imao u 34. minutu kada je Jović glavom neprecizno gađao sa nešto više od pet metara.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Minut kasnije bilo je 1:0. Milson je ovog puta dobio pas iskosa sa leve strane, a posle dobrog driblinga je gađao precizno i Vukliš je bio nemoćan.

U 40. minutu je Duarte pogodio stativu, pa se na poluvreme otišlo sa 1:0 za klub sa Marakane, koji je već dotle imao 10 šuteva ka golu protivnika.

Drugo poluvreme počelo je solidnim pokušajem Maksimovića za Milsona, kome je u poslednjem trenutku fantastično uklizao Antoan Batis.

Sudija je za svaki slučaj digao zastavicu jer je pas ka Milsonu kasnio, a on je bio u ofsajdu. Nedugo nakon toga je Duarte šutirao preko gola iz izgledne pozicije u šesnaestercu. U tom trenutku još uvek ništa nije pokazivalo da je IMT bliži izjednačenju, nego Zvezda drugom golu.

Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

A bilo je tako. „Traktoristi“ su čuli za ono nepisano fudbalsko pravilo da se silni promašaji protivnika kažnjavaju, pa su to uradili u 56. minutu.

Tada je Joan Kur postigao jedan od najlepših golova sezone. Kaznio je lošu reakciju odbrane Zvezde, a oduzetu loptu je sa preko 35 metara poslao lobom preko Omrija Glazera u mrežu Zvezde za 1:1.

Kur je u 62. minutu šutirao sa dvadesetak metara u ugao i Glazer je odbranio, a onda je Milan Rodić u 65. minutu vratio prednost Zvezdi.

Gelor Kanga je izveo korner, Rodić je kod prve stative bio najviši u skoku i glavom je loptu usmerio ka maloj mreži u daljem uglu za 2:1.

Nakon toga je Zvezda počela opet da ređa šanse i napada, ali je Luković posle 72. minuta i kornera ostao bez gola.

Ostao je i Duarte, iako je tresao mrežu koji minut ranije, jer je bio u ofsajdu u trenutku kada je ka njemu krenula lopta na sredini terena.

Aleksandar Katai je do 76. minuta promašio, skoro pa zicer sa peterca, a Duarte je potom glavom u karambolu pred golom loše reagovao.

Zvezda je do kraja održala inicijativu, IMT je popustio pred poslednji minut nadoknade kada je Kanga asistirao Silasu, a ovaj je postavio konačan rezultat.

Zvezda je ostala prva sa 28 bodova, dok je drugoplasirani OFK Beograd na drugom mestu sa 23 boda. IMT je na začelju tabele, odnosno pretposlednjem 15. mestu sa osam bodova.

Пласман обезедио Sofascore

IMT – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

(Kur 56 – Milson 35, Rodić 65, Silas 90+3)

Stadion: Lagator, Loznica; Glavni sudija: Jovan Šegrt

IMT: Vukliš – Popović, Bastaja, Batis, Konstantinov, Kur (od 69. Luković), Novčić (od 57. Krstović), Krstić (od 84. Bilaps). Radočaj, De Kouto (od 57. Stevanović), Jović (od 57. Lebi).

Crvena zvezda: Glazer – Prucev (od 87. Seol), Leković, Điga, Rodić, Kanga, Dalsio, Ilić (od 65. Katai), Maksimović (od 76. Silas), Milson (od 62. Radonjić), Duarte.

IMT - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare