Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Utakmica između Pari Sen Žermena i Bašakšehira definitivno je otkazana posle prekida sredinom prvog poluvremena i biće nastavljena u sredu, od 18.55.

Neviđen skandal potresao je elitno takmičenje usled rasističkog ispada rumunskih sudija u 6. kolu.

PROČITAJTE JOŠ

Glavni arbitar Hateganu hteo je da isključi Pjera Veboa, pomoćnog trenera u stručnom štabu Bašakšehira, pa je pitao četvrtog arbitra Kolteskua ko se bunio i on je pokazao na bivšeg kamerunskog fudbalera.

Tom prilikom je rekao i – “negru”, što na rumunskom znači – crnac, što je bio znak za opšti haos i prekid meča.

Gosti iz Istanbula napustili su „Park prinčeva“, ubrzo su isto učinili i igrači PSŽ, a utakmica će zvanično biti nastavljena u sredu od 18.55, od trenutka prekida.

Iako je trebalo da se nastavi u utorak oko 22 časa, sa novim četvrtim sudijom, skoro sat kasnije stigla je potvrda o definitivnom odlaganju za dan kasnije.

A, do tada, bura i u svlačionicama… Kako prenosi „Radio Monte Karlo“, vodila se diskusija među fudbalerima Bašakšehira ko hoće da se vrati na teren.

Navodno je i Demba Ba predložio kapitenu Parižana Markinjosu da svi zajedno izađu na teren držeći se za ruke u znak borbe protiv rasizma.

Ipak, od toga ove večeri neće biti ništa, a u sredu već može da se očekuje reakcija na skandal koji je potresao fudbalsku Evropu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram