Foto: EPA-EFE/Chema Moya

Nemanja Maksimović će posle iscrpljujućih mečeva za reprezentaciju Srbije sa Norveškom u Oslu (1:2) i Turskom u Istanbulu (2:2), uskočiti u dres Hetafea i istrčati na teren protiv moćne Barselone u subotu od 21 čas.

Nema predaha u modernom fudbalu, pogotovo otkako je prste u sport umešala ozloglašena korona.

Utakmice se igraju gotovo na svaka tri dana. Upravo to je slučaj i s Nemanjom Maksimovićem, koji će 72 sata posle reprezentativnih obaveza imati tu obavezu, čast i privilegiju da odmeri snage sa Leom Mesijem, Kutinjom, Grizmanom i ostalim asovima katalonskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ

U intervjuu za Nova.rs nezamenljivi zadnji vezni i momak iz Banje Koviljače, koji uživa ogromno poverenje selektora Ljubiše Tubamkovića, pričao je o podvigu u Oslu i eliminaciji Norveške, posle čega je usledila najava 6. kola Primere, gde njegov Hetafe dočekuje Kumanovu zahuktalu Barselonu.

Čestitke za dobro obavljen posao na „Ulevalu“. Srbija je konačno pokazala pravo lice i to da može da bude najbolja kada je najteže. Šta je ključ uspeha za eliminaciju Norvežana u „njihovom dvorištu“?

„Realno, potcenili su nas. Mislili su da će lagano s nama. Bolja smo ekipa i to smo pokali od prvog minuta u Oslu. Imaju oni Holana, Edegarda, Kinga i na tome su bazirali optimizam, ali ništa od toga. Bili smo maksmimalno koncentrisani svih 90 minuta i najbitnije je da smo ostvarili važnu pobedu. Sada čekamo tofinale, biće jedna jako teška utakmica“, počeo je Maksimović razgovor iz svog doma u predrađu Madrida, s obzirom na to da njegova ekipa kada igra kod kuće ne praktikuje karantin, kao ni na strani, ukoliko je utakmica posle 18 časova.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Da li se sada osećate, lakše, komotnije, komfornije, kao da ste skinuli ogroman teret s leđa? Ipak je u Norveškoj pred vama bio meč godine u kojem niste imali pravo na grešku?

„Kako da ne, sada se lakše diše. Ipak, meč sa Škotima je najbitniji i sada nam je samo on u glavi. Džaba Norveška, ako ne ponovimo takvu igru i rezultat 12. novembra na „Marakani“ protiv Škota koji ne znaju za poraz poslednijh osam utakmica. Borbena je to ekipa, svesni su svojih kvaliteta i igraju čvrsto. Biće jako teško, svesni smo toga“.

Činjenica je da je pobeda imperativ i da Srbija posle 20 godina mora na Evropsko prvenstvo?

„Dobri smo bili u Oslu, usledio je poraz od Mađara u Beogradu, pa onda ponovo dobra igra protiv Turske. Šteta što nismo pobedili, moramo da se rešimo tih ‘crnih rupa’, koje nam dođu i traju po pet ili deset minuta. Moramo to da ispravimo. Značilo bi mnogo za ovu generaciju da ‘veže’ dva učešća na velikim takmičenjima. Ne smemo da pravimo tolike pauze, kao što je slučaj s Evro“.

Maksimović: „Mesiju nećemo dati da razmišlja“

Na pitanje kako protiv Lionela Mesija, Fatija i ostalih, Maksimović je imao spreman odgovor:

„Hetafe ne igra ‘flastera“ niti na Mesiju, niti na bilo kom drugom igraču. Suvišno je trošiti reči o kvalitetima Argentinca, tu je sada i mladi Fati. Mesi je uz Ronalda najboljih na svetu već 10 godina. Ne smemo da mu damo da razmišlja, kao ni Fatiju, Grizmanu. To su igrači koji jednim potezom mogu da reše meč. Zato ćemo od prvog minuta igrati visok presing, pokušati da uzmemo loptu na njihovoj trećini terena“, objasnio je vezista Hetafea.

Posle reprezentativnih, pređimo na klupske obaveze. U subotu Vas očekuje dvoboj s zahuktalom Barselonom i Mesijem. Može li vaš Hetafe da iznenadi, tabela kaže da trenutno imate identičan broj bodova – po sedam…

„Stiže nam na noge neka nova Barselona. Čini se da je mnogo bolja nego što je bila prošle godine. Ronald Kuman je povezao redove i sve ono što nije valjalo kod Kikea Setijena. Istina je da imamo identičan broj bodova, ali nismo ih nijednom pobedili za četiri godine koliko sam ja u Hetafeu. Mislim da smo samo jednom uspeli da osvojimo bod“.

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Da li je kucnuo čas da se prekine loša tradicija?

„Sigurno je da želimo da ostvarimo dobar rezultat. Fali Hetafeu skalp nekog tima iz ‘velike trojke’. Naš glavni cilj je da uzmemo makar bod Barseloni. Nadam se da je došlo vreme za to. Dobijali smo Real Sosijedad, Valensiju, Bilbao, ali nikako Barselonu, Real i Atletiko. Siguran sam da ove sezone možemo da pobedimo jednu od te tri ekipe“. To nam je cilj, možda je individualni kvalitet na njihovoj strani, ali nas krasi snaga kolektiva“, poručio je neumorni vezista Nemanja Maksimović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar