Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Čelnici Barselone i madridskog Atletika dogovorili su se oko visine obeštećenja za francuskog napadača Antoana Grizmana, tvrdi poznati italijanski novinar Fabricio Romano.

On ističe da su sve tri strane napravile određene ustupke, jer bi u suprotnom sud morao da donese konačnu odluku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Grizman će ostati u Atletiku, a Barselona će od madridskog kluba da dobije obeštećenje od 20 miliona evra. Atletiko se obavezao da će da plati i bonuse, koji bi mogli da dostignu cifru od četiri miliona evra“, navodi Romano.

Grizman (31) je bio član Atletika od 2014. do 2019. godine, ali je potom prešao u Barselonu. On je to učinio za 120 miliona evra, što znači da je Francuz bio ogroman Barselonin gubitak.

Nije mogao da se snađe u timu „Blaugrane“, niti da ponovi ono što je radio u Atletiku pre dolaska na Kamp Nou. Trener Barselone Ćavi Ernandez kaže da ugovor još nije potpisan, ali „da su svi srećni ako do konačnog dogovora dođe“.

Katalonski klub je 2021. odlučio da pošalje francuskog napadača na dvogodišnju pozajmicu u madridski klub.

Romano podseća da je problem nastao oko formule otkupa ugovora francuskog reprezentativca. Barselona je prvobitno tražila 40 miliona evra.

„Na kraju su sve tri strane zadovoljne. Atletiko, jer će platiti dvostruko manje koliko je prvobitno bilo planirano. Barselona zato što se oslobila ogromne plate igrača, a Grizman zato što je želeo da ostane u Madridu“, istakao je Romano.

Grizman je ove sezone odigrao 10 utakmica i postigao je tri gola za Atletiko.

BONUS VIDEO: Top 5 golova petog kola Bundeslige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar