Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Fudbalski trener Goran Plavi Stevanović, legenda Partizana i bivši član stručnog štaba reprezentacije, bio je gost novog izdanja našeg podcasta "Penâl".

Čovek bez dlake na jeziku, kome je u igračkim danima zbog toga oduzimana i kapitenska traka, otvoreno je pričao o brojnim dešavanjima u srpskom fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

Tema broj jedan – izbor Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora nacionalnog tima. Veruje Plavi Stevanović da će harizma i status legende odigrati ogromnu ulogu, ali ističe i da je to samo preduslov jer znanje i odgovor na sva pitanja igrača moraju da budu u prvom planu.

Iskusni stručnjak bio je deo stručnog štaba reprezentacije od 2003. do 2006. godine, kada je selektor bio Ilija Petković, pa je pravi čovek da otkrije i šta je ključno prilikom izbora saradnika, odnosno tima koji će voditi Srbiju. Pričao nam je i koliko mu nedostaje legendarni stručnjak, koji nas je napustio u junu prošle godine.

Uporedio je bivši selektor Gane i fudbal u Africi, Aziji i Evropi, odnosno kakve su razlike na snazi, dotakao se i šampionskog mentaliteta Novaka Đokovića – ključa njegovog uspeha koji bi mogao da se prenese i na ovdašnji fudbal, te je objasnio na koji način.

Kako je došlo do rastanka sa Napretkom iz Kruševca, šta misli o stanju u domaćem fudbalu, da li Srbija može do Mundijala u Kataru 2022. i kakvi su mu dalji planovi u karijeri, Plavi Stevanović je otkrio u razgovoru sa zamenikom urednika sportske rubrike Nova.rs, Nebojšom Todorovićem, a nova epizoda podcasta „Penâl“ čeka vas ovog petka od 16 sati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar