Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dragan Stojković Piksi zvanično još nije izabran za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, iako je održana sednica Izvršnog odbora FSS.

Naslednik Ljubiše Tumbakovića trebalo je da bude imenovan posle višemesečnih pregovora čelnika FSS sa legendom našeg fudbala.

Iako su u igri ranije bili Vladan Milojević, Slaviša Jokanović, Ivan Jovanović, Rejmon Domenek, Veljko Paunović, pa i Savo Milošević, dogovor sa Piksijem zvanično još nije je postignut.

PROČITAJTE JOŠ

Očekuje se da to bude narednih dana, pošto je ostalo da budu definisani još neki detalji saradnje pete Zvezdine zvezde i FSS. Čeka ga ugovor do 2024. godine.

Dragan Stojković je trenersku karijeru počeo u japanskoj Nagoji 2008, sa kojom je osvojio titulu državnog prvaka i Superkup, a 2015. preuzeo je kineski Gvangžu R&F, na čijoj klupi je bio do januara prošle godine.

Upravo je raskid saradnje sa klubom iz Azije bio kamen spoticanja između Piksija i FSS. I dalje nije poznata plata koju će novi selektor imati, kao i premije za eventualni plasman reprezentacije na Mundijal u Kataru 2022.

Navodno, Piksijevi saradnici u stručnom štabu nacionalnog tima trebalo bi da budu Stevan Dika Stojanović, Bratislav Živković, Žarko Đurović, Marko Perović, Aleksandar Kocić (trener golmana) i Japanac Katšuhito Kinoši kao kondicioni trener.

Fudbaleri Srbije za mesec dana počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, prvo će 24. marta dočekati Republiku Irsku, a tri dana kasnije ugostiće i Portugal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar