Bjeković i Pantelić smene u FSS
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Marko Pantelić je kao zamenik predsednika FSS smenio Nenada Bjekovića i njegove ljude, pa Bjeković Pantelića i njegove ljude. Kada se krši zakon u svoju korist, onda je sve super, kad im ne odgovara, onda se pozivaju na isti. Vreme je za čistku - pravu.

U srpskom fudbalu bilo je raznih dana i događaja, ali kao što je ovaj – teško. Istinski spektakl u režiji vodećih ljudi, koji odjednom ne mogu jedni s drugima.

Dan je počeo tako što je vršilac dužnosti predsednika FSS (u tom trenutku) Marko Pantelić smenio Nenada Bjekovića i članove Izvršnog odbora Branka Stojakovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića i Dragana Ilića.

PROČITAJTE JOŠ

Istovremeno, za članove IO FSS imenovani su bili Jovan Teodosić, Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić. Inače, Teodosić je brat našeg košarkaša i kapitena reprezentacije Srbije, kome je Pantelić bio kum na svadbi, dok mu je Lekić bio čovek od poverenje i u Fudbalskom savezu Beograda, kojim je takođe predsedavao.

Nedugo zatim „puj pike ne važi“, iako je Pantelić poručio kako je na delu pokušan puč i da je pokušano održavanje nelegitimne sednice Izvršnog odbora FSS.

„Po Statutu sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS“, rekao je Pantelić i objasnio kako je sednicu zakazao za četvrtak, 27. maj. Ni od toga neće izvesno biti ništa.

Druga struja ovaj put zavarničila je nešto opasnije, pa je stara-nova vodeća garnitura na čelu sa Nenadom Bjekovićem uspela da održi pomenutu sednicu Izvršnog odbora i izglasa Pantelićevu smenu, iako je FSS prethodno zvanično saopštio izmene članova IO na svom sajtu.

Dve struje u našem društvu nisu ništa novo, samo je ovo što se dešavalo u Staroj Pazovi neki viši nivo. Za anale i posebnu analizu kako je jedna od dve paralelne uprave ekspresno poništena.

Zašto i kako se sve ovo dogodilo? Tako što je izbor Pantelića i u Izvršni odbor, i na mesto zamenika predsednika zvanično proglašen pravno ništavnim, samim tim i sve njegove odluke (rešenja), jer je bio u suprotnosti sa Statutom FSS i Zakonom o sportu pošto nije mogao da bude istovremeno i predsednik FSB, što je bio.

Dakle, odluke koje su sami doneli ranije sada su poništili!? Poništili su sami sebe.

U smislu, priznajemo, grešili smo, kršili smo zakon u vreme predsednikovanja Slaviše Kokeze, nećemo više. Da li stvarno smatraju da baš svi živimo u nekoj bajci pa ćemo poverovati, na reč, kako se baš sada sve dalje radi za dobrobit srpskog fudbala? Pa će i da smanje Superligu, i da prekontrolišu sve utakmice koje se sumnjiče za nameštanje i sve u vezi sa regularnošću takmičenja, ali će i da promene Statut kako bi opet mogli da rade onako kako njima zapravo odgovara.

Bjeković, Novica Tončev, Dragan Simović, Jovan Šurbatović, Milan Karadžić, Dragomir Lazović, Branko Stojaković, Marjan Rnić, Dragan Ilić, Saša Bajčetić, Dušan Mrakić i društvo? ‘Ajde i to čudo da vidimo…

Da li je Pantelić, bez pečata, hteo da počisti sve one koji rade loše za srpski fudbal i malo se zaneo? Da li je Bjeković, legenda našeg fudbala, pravi čovek da vodi FSS? Mnogo je pogrešnih u jednačinama, koje su dovele do brisanja saopštenja sa sajta FSS(!?), objavljivanja novih i prizanja da su – kršili zakon.

Marko Pantelić i Nenad Bjeković
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Kao da kažu sad nećemo više, mi smo od sada pošteni, samo dok je Slaviša Kokeza bio na čelu onda je bilo dizanje ruku kako jedan čovek kaže. „Malo“ je udaran ovaj naš jadni fudbal, zadajte mu još neki udarac, da vidimo koliko još može da istrpi.

„Voleo bih da sam u nekim lepšim okolnostima izabran za prvog čoveka srpskog fudbala, ovo što se dešava ne služi nikome na čast. Šta je tu je, verujem da ću uz pomoć najbližih saradnika raditi za dobrobit srpskog fudbala“, kaže Nenad Bjeković.

Do novih odluka, poništenih, obrisanih, smena, imenovanja…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare