Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Marko Pantelić, zamenik predsednika FSS, nalazi se u otvorenom ratu sa članovima Izvršnog odbora, a najavio je i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe pečata.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, FSS je objavio da je vršilac dužnosti predsednika odlučio da smeni petoricu članova Izvršnog odbora: Nenada Bjekovića, Branka Stojakovića, Marjana Rnića, Dušana Mrakića i Dragana Ilića.

Ipak, iako je Pantelić objasnio da je ovo učinio da bi sprečio puč.

„U Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maj, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne“, rekao je Pantelić, prenosi sajt FSS.

Upravo iz tog razloga su se “opozicionari“ okupili u Staroj Pazovi sa namerom da izglasaju nepoverenje predsedniku (sednica počela u 13 časova). Pored Lazovića (Javor), Stojakovića, Rnića, Mrakića i Bjekovića, bili su tu i generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, te drugi članovi Izvršnog odbora, Novica Tončev (Radnik Surdulica), biznismen Saša Bajčetić, Dragan Simović (Spartak Subotica), pa i Milan Karadžić, istovremeno i predsednik Sudijske komisije na čiji su se rad žalili i skoro pa redom svi klubovi Superlige.

Na ovoj sednici je izglasana smena Pantelića sa mesta vršioca dužnosti predsednik FSS!

Zbog svih dešavanja je Marko Pantelić najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv generalnog sekretara Jovana Šurbatovića zbog zloupotrebe pečata Fudbalskog saveza Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare