Marko Pantelić i Nenad Bjeković
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nema kraja cirkusu u Fudbalskom savezu Srbije, pa je nakon obrisane objave na zvaničnom sajtu objavljena nova posle ipak održane sednice Izvršnog odbora i glavna odluka je da je Nenad Bjeković izabran za zamenika predsednika FSS, a Marko Pantelić razrešen.

PROČITAJTE JOŠ

„U Sportskom centru FSS održana je sednica Izvršnog odbora FSS kojoj je prisustvovalo deset članova IO i na kojoj su odluke donete jednoglasno“, navodi se na sajtu FSS.

Ko je koga smenio? Najpre Pantelić Bjekovića i još četvoricu članova IO FSS, a onda je legenda Partizana zajedno sa svojim „saborcima“ izglasala nepoverenje vršiocu dužnosti prvog čoveka srpskog fudbala.

FSS je najpre imao jednu zvaničnu objavu, koju je obrisao (slika ispod), i usledila je nova.

Foto: FSS

Kako se sada navodi na sajtu FSS, utvrđuje se da Marko Pantelić nije mogao da bude izabran ni za člana Izvršnog odbora, ni kasnije na mesto zamenika predsednika, što znači da se sada poništavaju odluke koje su sami članovi IO FSS donosili!?

PROČITAJTE JOŠ

„Utvrđuje se da je Rešenje predsednika FSS broj: 04-1177/1 od 31.08.2020. godine ništavo i da ne proizvodi pravno dejstvo, pošto je doneto suprotno pravnom pravilu propisanom članom 44. stav 4. Statuta FSS, jer primenom navedenog pravila Statuta Marko Pantelić uopšte nije mogao biti imenovan za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Utvrđuje se da je Odluka o izboru zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marka Pantelića koja je objavljena u službenom listu FSS ,,Fudbal“ broj: 17/2020 od dana 05.10.2020. godine, a doneta je od strane Izvršnog odbora FSS na 11. sednici Izvršnog odbora FSS dana 05.10.2020. godine ništava i da ne proizvodi pravno dejstvo, pošto je doneta suprotno pravnom pravilu iz člana 33. stav. 2 tačka 2) Zakona o sportu, kojim je propisano da članovi uprave sportske organizacije, uključujući i zastupnika i likvidacionog upravnika sportske organizacije ne mogu biti članovi uprave i službena lica nadležnog sportskog saveza, odnosno službena lica organizacije u oblasti sporta koja upravlja sportskom ligom, što je Marko Pantelić bio, pošto je u vreme izbora na funkciju zamenika predsednika FSS i za sve vreme do dana donošenja ove odluke bio i ostao upisan u Agenciji za privredne registre kao predsednik Fudbalskog saveza Beograda (FSB), odnosno kao zakonski zastupnik FSB“, piše na sajtu FSS.

U skladu s tim, na sednici Izvršnog odbora FSS je konstatovano se da su svi pojedinačni pravni akti (rešenja) doneti od Marka Pantelića kao zamenika predsednika FSS pravno ništavi i da ne proizvode pravno dejstvo.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dalje se navodi u objašnjenju da je u skladu sa svime navedenim Pantelić razrešen sa funkcije zamenika predsednika FSS, kao i da pomenuta odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom listu FSS „Fudbal“. Na njegovo mesto imenovan je Nenad Bjeković.

„Izborom na funkciju zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nenad Bjeković će biti registrovan i kao ovlašćeni zastupnik Fudbalskog saveza Srbije u Agenciji za privredne registre Republike Srbije u zakonskom roku. Izabran je za obavljanje te funkcije do kraja mandatnog perioda 2019-2023. godina i prestaje da vrši funkciju potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije“, navodi se na sajtu FSS.

I ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom listu FSS „Fudbal“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare