Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nešto nesvakidašnje se događa u Fudbalskom savezu Srbije - zamenik predsednika Marko Pantelić je smenjen, a na njegovo mesto postavljen je Nenad Bjeković.

Iako je FSS zvanično saopštio izmene članova Izvršnog odbora na svom sajtu, sednica Izvršnog odbora je ovog ponedeljka mimo toga održana – sa novim odlukama?!

Dve struje, jedna predvođena Pantelićem, druga na čijem čelu je Bjeković, kao da su sada stvorile dva saveza.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa koju predvodi legenda Partizana, a u kojoj su još i Novica Tončev, Dragan Simović, Jovan Šurbatović, Milan Karadžić, Dragomir Lazović, Branko Stojaković, Marjan Rnić, Dragan Ilić, Saša Bajčetić, Dušan Mrakić, tvrdi da su Pantelićeve odluke i smene pravno ništave, zbog čega su oni izglasali njegovu smenu sa mesta vršioca dužnosti predsednika FSS.

Na mesto zamenika predsednika, odnosno vršioca dužnosti postavljen je upravo Bjeković.

Međutim, o čemu se, zapravo radi? Pantelić prema Statutu FSS, koji su u vreme mandata Slaviše Kokeze izglasali upravo zvanično smenjeni članovi Izvršnog odbora koji sada žele da ga sklone, ima pravo da sam smenjuje članove IO FSS, što je i učinio.

Ali, generalni sekretar Jovan Šurbatović je pečatom verifikovao odluke Bjekovićeve struje, pa je na snazi potpuno rasulo u FSS. Zbog svega je moguće da će rasplet biti dobijen na sudu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare