Slaviša Kokeza Foto:BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Džejms Montagju, engleski pisac koji je istraživao ultras scenu Srbije i vezu politike sa navijačima, bio je u neverici kada je video kako glasi nadimak Slaviše Kokeze.

PROČITAJTE JOŠ

Britanski novinar Džejms Montagju, koji je još prošle godine u engleskoj knjizi „1312: Among the Ultras“ opisao sve što smo tek sada videli u srpskom fudbalu, ekskluzivno za Nova.rs opisao je kako je izgledao rad na poglavlju zvanom „Srbija“, a jedan detalj posebno mu se svideo.

Njemu je posebno bilo suludo što se KRIK optužuje za „saradnju“ sa kriminalcima, jer dobro zna kroz šta je prošla Bojana Pavlović, koja je otvoreno pisala o svemu što je doživela zbog njih.

„Ona je jedan od najhrabrijih novinara koje sam ikada upoznao. Bilo je zanimljivo videti otkrića proteklih nekoliko nedelja nakon Belivukovog hapšenja. Poglavlje o Srbiji bavi se istorijom ultrasa, ali i trenutnom situacijom sa Partizanovim ultrasima na južnoj tribini. Sale Mutavi, Janjičari, Belivuk… Kako Kokeza dolazi na vlast i sve veze sa Vučićem i strankom. Sve je bilo tamo, na vidiku. Ali Srbi to ne vide jer su mediji pod tako snažnom kontrolom“, naveo je Montagju.

Ono što je usledilo, bilo mu je potpuno apsurdno.

„A onda, odjednom i niotkuda, sve se prevrće naglavačke. Reakcija srpskih vlasti, način na koji su tabloidi bliski vlastima targetirali njih, ima skoro orvelovsku dimenziju. Prvo Kokeza, iako niko neće plakati zbog toga. Onda odjednom svako priča istinu o tome šta se dešava. Ali iskreno, suluda je teorija da je KRIK nekako bio u savezu sa kriminalcima zbog svrgavanja Vučića, to je trešnja na torti cele priče. Bilo bi smešno da nije tako opasno. Pretpostavljam da je iz toga svega samo jedna dobra stvar izašla. Video sam jedan provladin tabloid koji je Kokezu nazvao Federer zbog toga što je imao toliko reketa. Ispljunuo sam čaj kada sam to pročitao”, rekao je za naš portal Montagju.

Inače, Kokeza je izgubio mesto i u UEFA, sa liste je uklonjen i Damir Vrbanović, doskorašnji direktor Dinama iz Zagreba.

“Oni više nisu članovi stalnih odbora UEFA” , saopšteno je iz evropske kuće fudbala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar