Marko Pantelić; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zamenik predsednika FSS Marko Pantelić obrazložio je smenu četvorice članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Trenutno prvi čovek srpskog fudbala je, između ostalih, smenio i dosadašnjeg potpredsednika Nenada Bjekovića.

PROČITAJTE JOŠ

„U Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maj, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne“, rekao je Pantelić, prenosi sajt FSS.

Bivši reprezentativac i golgeter jasno je najavio veliku čistku u srpskom fudbalu.

„Kao odgovorno lice u sistemu Fudbalskog saveza Srbije neću odustati od borbe da se fudbal i pojedini organi FSS očiste od onih koji su ga zloupotrebili samo za svoje uske interese. Sve što radim činim za bolje sutra srpskog fudbala i pokušaji kao što je ovaj neće me sprečiti da istrajem u borbi za čistiji, pravedniji i bolji fudbal u Srbiji“, naglasio je Pantelić.

Za nove članove Izvršnog odbora FSS, do isteka preostalog mandatnog perioda (2019-2023. godine), Pantelić je imenovao Jovana Teodosića, Jugoslava Jugovića, Davora Jevremovića i Zorana Lekića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar