Šurbatović (skroz levo), Bjeković (sredina) Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Kao da smena za smenom u Fudbalskom savezu Srbije nisu bile dovoljne ovog ponedeljka, već su najavljeni novi potresi.

Na ipak održanoj sednici Izvršnog odbora FSS za novog zamenika zvanično je izabran Nenad Bjeković, nakon što je smenjen Marko Pantelić, koji je prethodno razrešio upravo Bjekovića i još četvoricu članova IO FSS.

Tako su stvorene dve paralelne uprave, jer je Pantelić za četvrtak najavio sednicu Izvršnog odbora.

PROČITAJTE JOŠ

Haos je kulminirao brisanjem objave na sajtu FSS o promenama, pa objavom nove kojom je ozvaničeno imenovanje Bjekovića. I to nije sve…

„Daje se ovlašćenje generalnom sekretaru FSS i zadužuje se generalni sekretar FSS, da najkasnije do 15.06.2021. godine, svojim rešenjem formira Radnu grupu za izradu teksta Predloga novog Statuta FSS“, navodi se na sajtu FSS.

Dakle, do sredine juna planira se i promena Statuta, ali i najavljuje se smanjenje Superlige, kao i istraga o utakmicama za koje se sumnja da su nameštene.

Je l’ to nije moglo ranije?

„Formirana je Radna grupa za izradu Predloga sistema takmičenja za sezonu 2022/23. sa intencijom da se ide na smanjenje liga i koncentraciju kvaliteta.

Zadužuje se Oficir za integritet FSS da izvesti IO o svim prijavama UEFA i postupcima u vezi sa regularnosti takmičenja u najkraćem roku“, dodaje se na sajtu FSS.

Sednica Skupštine FSS biće održana 30. juna, a do tada je postojeća garnitura rešila da menja odluke koje je sama prethodno donosila!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare