Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Fudbaleri Holandije i Francuske odigrali su nerešeno bez golova 0:0 u drugom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Interesantno je da je jedan od najzanimljivijih mečeva na prvenstvu, pun tempa i šansi tokom dobrih 70 minuta, na kraju postao prvi u kom nije viđen niti jedan gol.

PROČITAJTE JOŠ:

Videli smo dobre šanse, odbrane golmana, Antoan Grizman je delovao kao da ni duplo veći gol ne bi mogao da pogodi, pa favoriti u grupi imaju po četiri boda posle po dve odigrane utakmice u grupi gde su još i Austrija i Poljska.

Prvo poluvreme počelo je u skladu sa onim što se i očekivalo od jednog derbija grupe i okršaja „teškaša“ na Evropskom prvenstvu.

Dva brza i napadačka tima, sa mnogo fudbalskog znanja u nogama nizala su šanse tokom prvih 45 minuta, ali golova nije bilo.

Utoliko je čudnije što se tako završilo veoma zanimljivo poluvreme s obzirom na to kako je ono krenulo.

A krenulo je opasnim šutem Žeremija Frimponga u 56. sekundi utakmice kada je Majk Mainjan prstima desne ruke spasao svoj gol.

Euro 2024 fudbalska utakmica Holandija vs Francuska Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Šutirao je Frimpong iskosa sa desne strane i pogodio bi da Mainjan nije reagovao. Odmah koji minut kasnije Francuzi su odgovorili šutem sa distance Antoana Grizmana.

Tada se istakao i drugi golman Bart Ferbrugen paradom kojom je izbio loptu preko prečke.

U sličnom ritmu se nastavilo sve do kraja dok su ekipe napadale spuštenih gardova jedna drugu.

Memfis Depaj se u duelu sa Vilijem Salibom bunio i tražio penal u osmom minutu, iako je delovalo da je Saliba „izmakao stolicu“ Holanđaninu.

Euro 2024 fudbalska utakmica Holandija vs Francuska Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER

Grizman je potom u razmaku od dva minuta promašio nemoguće. Prvo je u 14. minutu zajedno sa Adrijenom Rabioom bio pred golom Ferbrugena i obojica su pogrešili na neki način.

Rabio jer je imao zicer da šutira i hteo je da ispadne nesebičan. Dodao je Grizmanu nešto lošije, ovaj to možda nije očekivao i u padu je promašio loptu na svega nekoliko metara od gola.

Minut kasnije je sa desetak metara bio u šansi i gađao je neprecizno. Mainjan je na drugoj strani samo minut kasnije odbranio nezgodan šut Kodija Gakpa, Denzel Damfris je promašio u 24. minutu glavom, a Markus Tiram u 28. nije kaznio lošu ofsajd zamku Stefana De Fraja.

Euro 2024 fudbalska utakmica Holandija vs Francuska Foto:EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Izašao je sam pred Ferbrugena i gađao preko gola. Simons je na drugoj strani u 36. minutu pogodio samo u Mainjana, dok je Grizman loše pucao iz slobodnog udarca u 41. minutu posle čega se otišlo na poluvreme sa 0:0.

Drugo poluvreme krenulo je potpuno drugačije. Bez mnogo šansi i znatno opreznije, pa u prvih desetak minuta gotovo da nije ni bilo šansi.

Tek nakon toga je Depajev šut iz slobodnjaka izblokirao Tiram, dok je Rabio nekontrolisano lansirao loptu sa sedam, osam metara daleko od gola posle veoma upotrebljivog centaršuta Dembelea.

U 60. minutu se Tiram namestio i sa ruba šesnaesterca šutirao pored stative. Tek tada je krenuo šou na terenu.

Euro 2024 fudbalska utakmica Holandija vs Francuska Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Čuameni je glavom bio neprecizan nekoliko minuta kasnije, a onda je Francuska opet prekombinovala u 65. minutu.

Tiram je sjajno petom uposlio Dembelea, a ovaj je poslao povratnu za Ngola Kantea. Umesto da šutira, Kante je uposlio usamljenog Grizmana koji se opet našao na dva, tri metra ispred gola i opet je promašio zicer.

Holandija je zatresla mrežu u 68. minutu kada je Ćavi Simons pokupio odbitak i po zemlji ga poslao u donji, desni ugao za 1:0.

Slavlje mu nije trajalo dugo, a sreću mu je na licu zamenio očaj kada je pomoćni sudija podigao zastavicu jer je Damfriz bio okrivljen da je zasmetao golmanu Mainjanu, iako Francuz nije imao šanse da reaguje.

Euro 2024 fudbalska utakmica Holandija vs Francuska Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

VAR provera je potrajala otprilike do 72. minuta, posle čega je gol poništen. Usledilo je opet desetak minuta tokom kojih su menjali i jedni i drugi, pokušavajući da osveže malo postave na terenu, ali pravih šansi nije bilo.

Kao da je poništen gol isisao energiju iz jednih i drugih, pa su se više od aktera na terenu, zabavljali oni na tribinama koji su bučno pevali sve vreme.

Francuzi su do pred kraj bili nešto aktivniji, Kante je imao jedan šut u nadoknadi dugoj pet minuta, ali je ipak ostalo 0:0 u Lajpcigu, pa će se o prvom mestu u grupi odlučivati u poslednjem kolu.

Holandija će 25. juna od 18 časova igrati protiv Austrije, dok će Francuska igrati protiv Poljske u istom terminu i istog dana.

Francuska – Holandija 0:0

Stadion: Red Bul arena, Lajpcig; Glavni sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

Francuska: Mainjan – Kunde, Saliba, Upamekano, Teo Ernandes – Čuameni, Kante, Rabio – Dembele, Tiram, Grizman; Selektor: Didije Dešan.

Holandija: Ferbrugen – Damfris, De Fraj, Van Dajk, Ake – Shauten, Simons, Rejnders – Frimpong, Depaj, Gakpo; Selektor: Ronald Kuman.

Francuska - Holandija 0:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare