Foto: GIANNI SCHICCHI / IPA / Profimedia

Dirljiva scena.

Legendarni srpski trener i fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini.

PROČITAJTE JOŠ

Velika legenda sveta fudbala počela je u rodnom Borovu, a upravo odatle stižu sjajne slike.

Meštani su otišli na stadion i upalili sveće u čast Mihajlovića.

Kako prenosi portal „Srbi.hr“ građani su napravili gest za pamćenje.

„Dok se od Mihajlovića oprašta čitava sportska planeta i u njegovom rodnom Borovu naselju večeras se okupilo desetak građana koji su zapalili sveće i prisetili se verovatno najboljeg sportiste kojeg je vukovarski kraj ikada dao. Ljudi su se spontano okupili ispred stadiona u Borovu naselju gde je Miha ponikao u lokalnom klubu Borovo.

Kao dete iz radničke porodice Siniša Mihajlović postao je profesionalac u Borovu 1986. godine, a dve godine kasnije otišao je novosadsku Vojvodinu sa kojom je postao prvak Jugoslavije. Sa Crvenom zvezdom postao je evropski i svetski šampion pre nego što je karijeru nastavio u Italiji u kojoj je ostavio neizbrisiv trag u dresovima Rome, Sampdorije, Lacija i Intera. Za reprezentaciju SR Jugoslavije odigrao je 63 utakmice i postigao deset golova, nastupivši i na Svetskom prvenstvu 1998. te Evropskom prvenstvu dve godine kasnije.

Borovo kao fudbalski klub danas više ne postoji, a na ovom stadionu svoje utakmice igra lokalni drugoligaš Vukovar 1991. U Borovu naselju je danas u popodnevnim časovima tri puta zazvonila i pravoslavna Crkva Svetog Stefana Dečanskog“, stajalo je u tekstu na portalu.

BONUS VIDEO Kako je pričao Siniša Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare