Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda ozvaničila je novo pojačanje, pošto je njen dres zadužio Felisio Milson za oko četiri miliona evra.

Ova informacija je objavljena u petak uveče, a Milson je dobio dres sa brojem 27 i ugovor na četiri godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Milson stiže da pojača ofanzivu u timu Vladana Milojevića, pošto može da igra na levom krilu, ali i u sredini.

Fudbaler iz Angole sa portugalskim pasošem ima 24 godine i do sada je nastupao za Makabi iz Tel Aviva.

Njegov dolazak je najavljen još ranije, a sada je samo potvrđen, pa će se Felisio priključiti ekipi neposredno pred drugo kolo Superlige, koje Zvezda u subotu uveče od 20 časova igra protiv Mladosti iz Lučana.

„Za sada imam utisak da je sve kako treba, lepo sam dočekan, uzbuđen sam i jedva čekam da sve počne. Dobio sam dosta poruka od Zvezdinih navijača. Zaista mi se sviđa stadion. Najvažnije mi je da pomognem timu, ali uvek sam srećan kada na terenu mogu da driblam i igram jedan na jedan, to me ispunjava. Radiću kako bih pomogao ekipi što više mogu. Gledao sam dosta Zvezdinih utakmica, ali je večiti derbi poseban“, rekao je Milson na predstavljanju.

Za broj 27 kaže da ga je uzeo jer mu se jednostavno dopada, dok je Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde objasnio da ga je klub pratio neko vreme.

„Pratili smo ga dugo, čitavu prošlu sezonu. Odigrao je na visokom nivou, postigao 7 golova i zabeležio 13 asistencija. Bio je jedan od najboljih igrača, kako Makabija, tako i cele izraelske lige. To je igrač kog smo tražili, profil fudbalera koji će mnogo značiti našoj ekipi. Verujem da će se u Crvenoj zvezdi dobro snaći i odigrati i bolje od onoga što je prikazao u Makabiju“, kazao je Mrkela za klupski sajt.

Milson je u Makabi stigao leta 2023. godine za 700.000 evra, a pre toga je nastupao i za ruski Pari i Nižnji, turski Ankaragudžu, Maritimo i Leišoes u Partugalu i Real Sambilu u Angoli.

„Tražili smo brzog igrača, fudbalera koji može da napadne prostor, Milson je takav igrač. Snalazi se dobro i na malom prostoru, a ima odličnu brzinu, koja će doprineti “ubojitosti” našeg tima“, dodao je Mrkela, koji veruje da Milson donosi dodatni kvalitet i u Superligi i u Ligi šampiona.

BONUS VIDEO: Crvena zvezda pred Mladost Lučani (trener Vladan Milojević)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar