Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalski klub Crvena zvezda je, nakon plasmana u Ligu šampiona, ostao bez najboljeg igrača, s obzirom na to da će In Bom Hvang karijeru nastaviti u Holandiji.

Kako je sjajni vezista nadomak prelaska u redove Fejenorda, tim sa Marakane je došao u situaciju da mora da popuni veliku rupu koja je nastala odlaskom reprezentativca Južne Koreje.

PROČITAJTE JOŠ...

A vreme je sve samo ne saveznik timu Vladana Milojevića.

Naime, prema propisima UEFA, Zvezda ima rok do 3. septembra u ponoć da dovede igrača koji će zameniti Hvanga u prvoj postavi tima sa Marakane, kako bi se našao među 25 fudbalera na takozvanoj „A“ listi koji će moći da budu deo tima u Ligi šampiona.

Naravno, crveno-beli igrače mogu da dovode do 13. septembra, dokad traje prelazni rok u Superligi Srbije, ali bi igrači koji dođu nakon 3. septembra mogli da budu registrovani samo za nastupe u domaćem šampionatu, ne i za mečeve u Evropi.

Naredni rok za registraciju igrača u Ligi šampiona je 6. februar 2025. godine, kada će ekipama biti dozvoljeno da naprave tri promene u igračkom kadru u odnosu na jesenji deo takmičenja.

Drugim rečima, Zvezda će te promene moći da napravi ukoliko ligaški deo Lige šampiona završi bar na 24. mestu i tako obezbedi mesto u nokaut-fazi Lige šampiona.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar