Foto: Tanjug / AP Photo/Frank Augstein

Lisabonska Benfika odbila je ponudu Čelsija od 90 miliona evra i trojicu igrača Hakima Ziješa, Datra Fofanu i Andraja Santosa, za fudbalera lisabonskog kluba i reprezentativca Argentine Enca Fernandeza, prenosi portugalski list "Rekord".

Fernandez je nedavno sa selekcijom Argentine osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Fudbaler Benfike je proglašen za najboljeg mladog igrača na Mundijalu u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ

Pojedini portugalski mediji su sinoć objavili da su pregovori između Benfike i Čelsija propali, pošto dva kluba ne mogu da se dogovore oko obeštećenja za argentinskog fudbalera.

Benfika ne želi da proda Fernandeza ispod 120 miliona evra, a Čelsi je navodno ponudio 85 miliona evra.

„Rekord“ navodi da je Benfika odbila i poslednju ponudu londonskog kluba od 90 miliona evra i trojicu igrača, Ziješa, Fofanu i Santosa za Fernandeza. Čelsi je 2020. platio Ajaksu 40 miliona evra za Ziješa. Fofana je u ekipu sa „Stamford bridža“ stigao iz Moldea, a Santos iz Vaska da Game.

#social-embed_0

„Atmosfera na sastanku bila je dosta napeta. Predstavnici Benfike su očekivali da će Čelsi da pojača svoju ponudu, ali to se nije dogodilo. Benfika ima jasan stav – 120 miliona evra, koliko iznosi odštetna klauzula za Fernandeza i ni cent manje. Čelsi je ponudio manji iznos i trojicu igrača, Benfika nije pristala na to i dogovor je propao“, piše „Rekord“.

Fernandez će 17. januara da napuni 22 godine. On je u Benfiku stigao u letnjem prelaznom roku iz River Plate za 14 miliona evra i 25 odsto od budućeg transfera.

BONUS VIDEO Navijač skočio sa mosta tokom slavlja u Argentini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar