Foto: Kevin Quigley / dmg media / Profimedia

Nije znao da mu je majka umrla, porodica ga je napustila, a sada ima samo jednu želju.

Pol Džejms je u Kanadi jedno od najvećih fudbalskih imena svih vremena. Igrao je za Kanadu 47 puta iako je rođeni Velšanin, a postao je i član Kuće slavnih Kanade.

PROČITAJTE JOŠ

Već šest godina živi u potpunoj bedi, iako je bio jedan od najvećih talenata države. Bio je čak i selektor Kanade do 20 godina, a vrhunac karijere su mu nastupi na Svetskom prvenstvu u Meksiku za seniorsku reprezentaciju.

Bio je starter na sva tri susreta koja je Kanada odigrala na prvenstvu u Meksiku 1986. godine, a do Katara je to bio jedini nastup Kanade na Mundijalima.

Sada su ga novinari „Dejli Mejla“ pronašli na ulicama Londona kako prosi za hranu, kako već šest godina spava na kartonu, a jedno ćebe i crna torba su mu sve što ima. Ponekad mu neko od prolaznika da nekoliko kovanica i tako gura dan za danom

„Moja fudbalska karijera je bila sve. Nije trebalo da propustim nijedan dan na poslu. Da se sutra ubijem, što neću, ljudi bi razumeli. Jer to je bila krvava brutalnost. Zašto prosim? Da mogu da budem nezavisan. Da se vratim u normalu. Da mogu da nosim novu odeću, a ne iskorišćenu“, rekao je Džejms.

On je 1998. godine napustio Kanadu zbog optužbi da je konzumirao kokain, a upravo ga je droga odvela na put do dna. Morao je da prodaje stvari, a navodno i sada svaki veći novac potroši na to.

Majka mu umrla u junu, a on je za to saznao tek dva meseca kasnije. Nada se da će nakon ove ispovesti moći da se poveže sa ocem. Četiri godine nije video nikog iz porodice i to mu je trenutno jedina želja.

BONUS VIDEO Fudbalski svet ispratio Sinišu Mihajlovića među legende

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar