Edin Džeko, FK Inter
Edin Džeko, FK Inter; Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Edin Džeko će po prvi put igrati u derbiju Italije. Ipak, umesto u dresu Juventusa, u kom je već imao završen transfer koji je iznenada propao, igraće za Inter.

PROČITAJTE JOŠ

„Dijamant“ je pojasnio šta se tu zapravo dešavalo, iako sam nije bio uključen u pregovore koji su se tada vodili.

„Sve je bilo završeno. Nisam bio upućen u pregovore, nisam ništa znao o tome i tek sam kasnije saznao. Međutim, transfer je propao jer Roma nije uspela da pronađe novog napadača“, rekao je Džeko koji je nakon toga odradio sezonu u Romi i u prošlom prelaznom roku otišao u Inter.

Džeko je do sada postigao sedam golova u dresu „neroazura“, ali sada u prvi plan ističe pobedu u derbiju, ne i sopstveni učinak.

„Titule se ne osvajaju u oktobru ili novembru. I Inter i Juventus to jako dobro znaju, ali ako izgubite bodove u derbiju teško se oporaviti. Biće teško, svoj prvi gol u Italiji sam postigao protiv Kjelinija, ali on je jedan od najboljih defanzivaca u poslednjih deset godina. Voleo bih samo da pobedimo, ne moram ja da postignem gol. Ovaj Inter je najofanzivnija ekipa u kojoj sam igrao, napadamo s puno igrača, ali i primamo više golova nego što bismo trebali“, iskren je Džeko koji je u Inter stigao umesto Romelua Lukakua koji je pojačao Čelsi.

Inter u ovom trenutku ima tri boda prednosti u odnosu na Juventus koji se nalazi u seriji od četiri pobede nakon slabog početka sezone.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar