Paulo Fonseka
Paulo Fonseka; Foto: Screenshot Youtube Videos of Football

Paulo Fonseka uskoro bi mogao da bude predstavljen kao novi trener Njukasla.

PROČITAJTE JOŠ

Fonseka, bivši portugalski napadač, u poslednjih sedam godina imao je nekoliko važnih poslova. Radio je u Šahtjoru, Portu, Bragi i Romi, koju je napustio ranije ove godine.

On je prvi favorit za klupu Njukasla nakon odlaska Stiva Brusa, a navodi se da je ta stvar gotovo završena i da se čeka zvanična objava.

Podsetimo, velike promene u klubu počele su kada je pre dve nedelje saudijski javni investicioni fond kupio klub za 360 miliona evra, a prva velika odluka bila je promena trenera

Fabricio Romano, fudbalski novinar i čovek koji je najbolje upućen u pregovore dve strane, ističe da je Fonseka spreman da prihvati ponudu jer mu je velika želja da radi u Premijer ligi. Prošle godine su mu propali pregovori sa Totenhemom.

„Pregovori Fonseke i Njukasla nastaviće se danas i sve su bliže dogovoru. Čeka se samo zeleno svetlo novih vlasnika“, pojasnio je Romano.

Fonseka je postao široj javnosti poznat kada je ispunio jedno dato obećanje i na konferenciji za medije se pojavio u kostimu čuvenog junaka Zoroa.

Uradio je to jer je obećao da će to uraditi ukoliko se Šahtjor plasira u nokaut fazu, a sve je začinjeno i prethodnim trijumfom nad Mančester sitijem.

„Ovo je najsrećnija konferencija mog života. Osećam veliku radost. Mislim da ne samo navijači Šahtjora, nego da svi Ukrajinci moraju da budu ponosni na tim“, poručio je Fonseka.

Očekuje se da u predstojećem prelaznom roku Njukasl potroši oko 250 miliona evra, koliko mogu po pravilima finansijskog fer-pleja, a prve informacije navode da je Fonseka poručio da će mu januara biti potrebno „samo“ 60 miliona.

Njukasl nema nijednu pobedu u prvih osam kola.

BONUS VIDEO Pogledajte dosad neviđeni snimake Novakove luksuzne vile

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar