Edin Džeko
Foto: Screenshot Youtube Neuspjeh prvaka

Postao je jedan od najboljih napadača u istoriji Balkana, ali je početak bio pakleno težak.

Edin Džeko je govorio o dosad nepoznatih detaljima iz karijere i pojasnio koliko mu je bilo teško kada je sa 19 godina napustio Bosnu i Hercegovinu i prešao u Teplice u Češkoj.

PROČITAJTE JOŠ

Džeko je tokom godina postao legenda Volsburga (niko ne može da zaboravi kakav je tandem bio sa Grafiteom), ali i Mančester sitija u kom je, kao i kasnije u Romi, igrao sa Aleksandarom Kolarovim. Od 2021. godine nosi dres Italije, a do sada je sakupio 127 nastupa u dresu reprezentacije.

Ipak, „Dijamant“ je prošao kroz izuzetno težak put da bi stigao do vrha.

„Imao sam sreću da je tamo već bio jedan momak iz Mostara Samir Merzić i to mi je najviše pomoglo jer smo stalno bili zajedno. Ljudi su mislili tad da sam otišao za neke pare, a imao sam 500 evra platu u Češkoj. Sam, bez roditelja, plaćao sam stan i nisam imao automobil. Događalo se da poslednjih sedam dana nismo imali šta da jedemo. Eto kolika je bila želja da uspemo. Sedam dana jedeš za minimum. Sigurno nije bilo lagano kada nazoveš svoje i kažeš da nemaš šta da jedeš“, otkrio je Džeko u podkastu Marija Stanića „Neuspeh prvaka“.

Ipak i tada je mnogo brinuo o porodici.

„Zamisli kako je bilo njima, a tad nije bilo ni pametnih telefona. Morao si da kupiš kredit da bi imao da pošalješ poruku. Odemo na govornicu i tako smo pričali sa svojima. Čovek treba i takve stvari da prođe da bi cenio ono što je bilo. Tu sam gde jesam, niko mi ništa nije poklonio i isplatilo se sve to“, rekao je Džeko.

Tokom karijere je Džeko bio najbolji strelac Serije A, Bundeslige, Lige Evrope, bio je član idealne postave nemačkog prvenstva, ali i lige Evrope, te igrač meseca u Premijer ligi (što nikada nije uspeo Kevin de Brujne).

BONUS VIDEO Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar