Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Odete u salon i kupite luksuzan auto od 115 hiljada evra, izađete iz salona i on vam se u prve dve godine pokvari 15 puta. Kako biste reagovali?

Ili kada kupite neki luksuzni francuski zamak od hiljada i hiljada kvadrata – besno? E onda možda možete da zamislite kako reaguje uprava Real Madrida kada vidi i čuje da se Eden Azar opet povredio.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je za manje od dve godine „jubilarni“ petnaesti put da belgijskom majstoru nešto fali fizički i da zbog toga ne može da radi sa timom.

Azar koji je razbijao u Čelsiju više ne postoji, nema ga ni u nagoveštajima, ne zato što mu je neko čarobnim štapićem oduzeo fudbalsku čaroliju iz nogu, već zato što ne može da se sastavi.

On je u prethodne dve godine kao krpenjača. Čim se malo pocepa, dokrpiš i teraj dalje. I nikad nije potpuno čitava dok se ne kupi lopta.

Od povreda zadnje lože, modrica na zglobovima, udaraca, povreda fibule, mišića, udaraca, pa sve do izostanaka zbog koronavirusa – spektar Belgijančevih povreda je neverovatan.

Najviše je kuburio s mišićima i to je stiglo kao informacija i posle utakmice Belgije i Francuske, nakon polufinala Lige nacija koje su Francuzi dobili preokretom 3:2.

Azar je taj meč završio posle 75 minuta, povređen, zbog čega mu se sve češće i sve više dodeljuje epitet najvećeg promašaja Reala.

Malo ko je mogao da predvidi da će po odlasku iz Čelsija i lige gde se igra fizički snažnije nego u Španiji, Azar, narodski rečeno „propasti kao žeton“.

Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Igrač vredan 150 miliona evra u zenitu forme i u svojoj 28. godini je za 115 miliona jula 2019. prešao u Real.

Očekivalo se da bude gotovo na nivou mesije, posle odlaska Kristijana Ronalda u Juventus, koji je svojevremeno takođe došao iz Engleske i dominirao.

To se sa Azarom nije ponovilo. Za dve godine i nekoliko meseci je sakupio tek 51 utakmicu i svega 2.823 minuta.

Poređenja radi, u Čelsiju je odigrao čak 26.965 minuta i 352 utakmice. Istini za volju, postigao je to za sedam godina u Londonu, ali svejedno je razlika prevelika.

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Utrostručite vreme provedeno u Realu, dobije se oko sedam godina i kad se utrostruče i minuti u Realu, opet se dobije preveliki jaz.

Od najskuplje kupljenih igrača Reala, Azar je na samom vrhu, a ponudio je klubu najmanje. Uz njega su Geret Bejl, Kristijano Ronaldo, Zinedin Zidan, Rikardo Kaka, Hames Rodrigez.

Ne treba ni pričati o Ronaldu koji je postao legenda madridskog kluba, Bejl je sastavio čak 254 meča u dresu „blankosa“, Zidan 227 utakmica, Rodrigez 125, Kaka 120.

Svi su oni plaćeni manje i svi su klubu dali više. Istina, tu je i Luka Jović, koji je plaćen 60 miliona evra, ali on već dugo dobija šansu na kašičicu, jer Karim Benzema briljira i posle više od decenije u klubu.

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Kad se sve sabrere, Azar je čak 406 dana bio povređen, do ove najnovije ozlede zarađene pre dve večeri.

Uhvatio se za butinu i deža-vi je već bio viđen, pa se očekuje da svom „kontu povreda“ doda još desetak dana.

To bi značilo da je ukupno od dve godine i tri meseca, Azar bio van stroja 416 dana, odnosno više od godinu dana, što svakako ne može da prija poslodavcu.

Gledano kroz broj utakmica, Eden nije bio dostupan za 58 mečeva Reala.

Florentino Perez je tek sa njim omanuo što se tiče uloženog i dobijenog i samo je pitanje koliko će dugo trpeti igrača kom se u međuvremenu i vrednost na tržištu strovalila u ambis.

Momak koji je pre dve godine vredeo 150 miliona evra, sada je na 40 miliona evra i to je daleko više nego što već dugo vremena pokazuje.

Ako Real bude rešio da rizikuje i istrpi povrede svoje, načelno prve zvezde, onda će stvarno morati da pronađe neki čarobni štapić da bi se Azar na kraju isplatio i vratio u „beli“ deo Madrida titulu Lige šampiona zbog koje je doveden.

Ništa što se do sada dešavalo nije davalo za pravo da verujemo u ovakav epilog, jer deluje kao da je Azar daleko iza sebe ostavio najbolje dane i da je Real bio poslednji astronomski transfer za koji je bio sposoban.

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji meča Srbije i Luksemburga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar